Снимка: БГНЕС
fallback

И Летище София ще вземе мерки срещу коронавируса, след като стана ясно, че той се предава от човек на човек, съобщават от bTV. 

Oще по темата

На територията на летището са монтирани термокамери, които следят дали минават пътници с температура над 38 градуса. Ако се появи такъв човек, той бива поканен в изолатор, където се изисква да отговори на няколко контролни въпроса.

По преценка на интервюиращите  се определя дали има опасност за останалите хора на летището. В този случай човека се превозва с линейка до болнично заведение за последващи изследвания.

В момента няма директни полети от Китай за България или обратно, но превенцията е задължителна. Подобни мерки се взимат и на останалите летища в страната

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

doktor

преди 4 години

bravo,samo che po -tochno e termometar v anusa

6

Анонимен

преди 4 години

Това с термо-камерите е супер. Похвално е да се внедрят за използване такива технологии, те все пак не са нещо супер ново.

5

Анонимен

преди 4 години

"В момента няма директни полети от Китай за България или обратно, но превенцията е задължителна."Само дето вече има заболели в Япония, Южна Корея, Тайван, Тайланд, САЩ и има подозрения за Австралия. Там как сме с директните полети?

fallback