Снимка: Bulgaria ON AIR

Продължава борбата на българското семейство в Хамбург, чието 7-месечно бебе бе отнето от германските социални служби.

Малката Катерина е взета от своите родители на 9 януари. До това се стига, след като Георги и Мирена претърпяват катастрофа в Унгария. Момиченцето получава кръвоизлив в главата, който е установен няколко дни по-късно в Хамбург.

Още по темата

Неврохирургът, който прави животоспасяващата операция на детето, установява, че то има и по-стар хематом. По думите на родителите социалните в Германия взимат решението да отнемат детето въз основа на тези прегледи.

"Усъмнили са се в злоупотреба с детето, излизат с едно единствено становище, че това е станало вкъщи за тях няма друг вариант", сподели майката на отнетото бебе пред Bulgaria ON AIR.

За последно Мирена вижда дъщеричката си на 14 януари. Тогава се запознава и с приемната ѝ майка.

"Разказах ѝ как минава нашето ежедневие, какво обича Катето. Искрено се надявам да копира някои от нещата, които аз правя, за да може детето да се чувства по-спокойно. Катето ми се усмихна, много се зарадва. Много се притеснявам за нейното здравословно състояние, какво ѝ е в главичката, какво ѝ е в мислите... Искрено се надявам да е добре, изглеждаше добре", разказа през сълзи майката на Катерина.

Първото дело по казуса е насрочено за 21 януари. Освен приятели и роднини, семейството има подкрепата и на българските институции. А български лекари ще направят паралелна експертиза.

"Много хора работят по нашия случай, не съм очаквала, че Катето може да бъде такъв обединител. Тя наистина е герой. Ние трябва да си вземем детето. Други надежди нямаме", сподели още Мирена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase