Снимка: МВР

Изчезналата Михаела от Камено, която бе открита от германски полицаи в квартирата на приятеля си в Берлин и настанена в социален дом, не искала да се прибира у дома. За това алармира майката на момичето Пенка, пише „Труд“.

Михаела е на 17 години, но през август навършва пълнолетие. Тя избягала от дома си заради приятеля си, който работи като боклукчия в Берлин и живее там с майка си.

Момичето бе обявено за издирване, открито и настанено в социален дом, но веднага след това германските власти са я върнали обратно при приятеля и Иван С. Причина за това станали твърденията на Михаела, че у дома я тормозели.

Още по темата

„Михаела е дала някакви абсурдни обяснения за нас - че я тормозим. Не знам дали това, че понякога съм я карала да измие чиниите, е тормоз“, каза съкрушената майка.

Михаела не знае език, няма завършено образование и затова се учудвам как едно непълнолетно дете го оставят там, пита Пенка.

Освен това било установено как Михаела е напуснала страната - до Русе отишла с такси и оттам се е качила на микробус, който очевидно нелегално я прехвърлил в Германия. Някой е платил за това. Може ли така всяко момиче да изчезва и да бъде прехвърляно в чужбина и какво ще стане с дъщеря ми? Това не е ли наказуемо?, пита отчаяната майка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase