Снимка: Reuters
fallback

Внесеният италиански боклук в страната не е незаконен, тъй като притежава всички нужни документи. Нарушение обаче се търси в преработката му.

По информация на БНТ част от боклука от Италия, складиран в депото в Плевен, е там още от 2017 г. А някои от балите на площадката са там още от 2014 г. Обработването на боклука е трябвало да приключи до края на 2018 г. Проверките на екоинспекцията през всичкото това време не са открили нарушения. Последната от петте проверки е от 19 декември и тя също установява, че разрешителните на фирма "Феникс Плевен" ЕООД за внос и преработка се изпълняват стриктно. 

Oще по темата

По думите на премиера Бойко Борисов, МВР и ДАНС подготвят акции на още 7 места във връзка с боклука.

За момента няма данни отпадъците да са опасни за здравето на хората, но това тепърва ще се проверява.

Разследва се и документно престъпление, тъй като фирмата е получила разрешение, без да докаже, че има възможност да преработи целия боклук.

Уточняват се и фирмите, от които е пристигнал боклукът от Италия и дали дали някои от тях не са свързани с калабрийската мафия Ндрангета.

Проверяват се и още пет фирми с подобна дейност у нас, като най-вероятно и там ще видим подобни операции на органите по сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

доко

преди 4 години

на халваджаните майка им е организатора

52

Анонимен

преди 4 години

Промиват мозъците на хората с фините прахови частици , изкарват ни виновни че искааме да стоим на топло в домовте си , а не виждат най- главните виновни за замърсяването . Старите автомобили които са на всяка крачка и автоморгите около всеки град . Самолетите , прелитащи през няколко минути над домовете ни ръсят и обгазяват въздуха който дишаме . Неизмитите улици от не се знае кога . Сега отпадъците на чужди зааводи пак у нас . До кога мислите ще ви търпим с лъжите ?

51

ВРЕМЕ Е..

преди 4 години

ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНАТ ПРОЦЕСИ И ДЪЛГОГОДИШЕН ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИ БЪЛГАРСКИ *** И ТЕХНИТЕ АДМИНИСТРАТИВНИ ПОМАГАЧИ КОИТО НАПЪЛНИХА СТРАНАТА СФ ИТАЛИАНСКИ И ДРУГ *** И ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕ ОТ НАШЕТО ЗДРАВЕДА ВКАРАТ В ЗАТВОРА И АДМИНИСТРАТИВНИТЕ *** КЖОИТО СИ ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕ С ПОДКУПИ ДА НЕ ВИЖДАТ ***

fallback