Снимка: БГНЕС
fallback

Прекратиха спасителната операция по издирването на двамата български моряци, паднали вчера в Норвежкото море, съобщават от пресцентъра на МВнР.

Oще по темата

За инцидента е уведомил капитана на товарния кораб "Стара планина". Веднага е стартирала спасителна операция с участието на два хеликоптера, но дейностите им са били силно затруднени поради лошото време - силен вятър и високи, 8-метрови вълни.Корабът се намира на 400 км югозападно от град Будьо.

Норвежкият Съвместен спасителен координационен център (ССКЦ), ръководещ спасителната операция в Норвежко море съобщи, че прекратява операцията и тя няма да бъде подновявана.

Според ССКЦ при настоящите климатични условия няма шанс падналите във водата да оцелеят толкова дълго време.Норвежката полиция поема разследването на случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Моряк

преди 4 години

Виновни: ИДД БМФ, ЧР БМФ, ОТТБ БМФ, Капитан, Ст. Пом. К-н и евентуално Гл. Мех. Не познаване и не спазване СМС на компанията. НЕ Е Извършено : ОЦЕНКА НА РИСКА(RISK ASSESTMENT), РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА РАБОТА В ЛОШО ВРЕМЕ НА ОТКРИТА ПАЛУБА(PERMIT TO WORK, HEAVY WEATHER AND OPEN DECK), МИТИНГ ЗА БЕЗОПАСНА РАБОТА(TOOLBOX MITING), ЧЕК ЛИСТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ(SAFETY CHECKLIST) и поредица от човешки грешки поради некомпетентност и немарливост. С морето шега НЕ СЕ ПРАВИ, времето и годините са го доказали... Но Уви!!?

10

некой си

преди 4 години

Бог да ги прости....... и на незнаещите не пишете *** коментари

9

Анонимен

преди 4 години

Сега от "Джъмбо" ще изпратят играчки на дечицата им...

fallback