11

Моряк

преди 4 години

Виновни: ИДД БМФ, ЧР БМФ, ОТТБ БМФ, Капитан, Ст. Пом. К-н и евентуално Гл. Мех. Не познаване и не спазване СМС на компанията. НЕ Е Извършено : ОЦЕНКА НА РИСКА(RISK ASSESTMENT), РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА РАБОТА В ЛОШО ВРЕМЕ НА ОТКРИТА ПАЛУБА(PERMIT TO WORK, HEAVY WEATHER AND OPEN DECK), МИТИНГ ЗА БЕЗОПАСНА РАБОТА(TOOLBOX MITING), ЧЕК ЛИСТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ(SAFETY CHECKLIST) и поредица от човешки грешки поради некомпетентност и немарливост. С морето шега НЕ СЕ ПРАВИ, времето и годините са го доказали... Но Уви!!?

10

некой си

преди 4 години

Бог да ги прости....... и на незнаещите не пишете *** коментари

9

Анонимен

преди 4 години

Сега от "Джъмбо" ще изпратят играчки на дечицата им...

8

Дали

преди 4 години

ако падналите моряци баха от друга националност, ССКЦ щеше да прекрати операцията? Дори и да няма шанс за оцеляване...

7

Анонимен

преди 4 години

Не пишете глупости! Януари такова вълнение е обичайно за сев. полукълбо. По скала 8м трябва да се води 7 бала и за подобен кораб не е нещо особено или пък изпитание. Просто преди подобно време се задрайват всички хамбари, люкове, врати и т.н. и хора по главната палуба не се разхождат. Всъщност, от написаното изобщо не се разбира какво е станало? На кораб обаче, капитанът е виновен по-подразбиране, понякога и пом. к-те и/или Гл механик .Съболезнования на близките!

6

Анонимен

преди 4 години

8-метрови вълни ще ги прати капитана на носа...? Ми той направо може да ги е бутнал зад борда..??

5

Ф.С.В.

преди 4 години

Спасителната жилетка няма да те спаси- Още от 2000г има изискване за термокостюми (неопрени) на фирма Викинг за всички кораби по ЛОЙД одобрение- Но тук явно капитана ги е пратил на палубата- може задрайките на някой карго холд да са отхлабили -хидравличните капаци особено първи (хамбар) към носа са много опасни -ако бъде пометен от вълната-то кораба го чака потъване с носа напред- може и някой котва да е подала-при такова лошо време -нямаш работа на палубата-100% си зад борда-Капитана е виновен

4

Абе

преди 4 години

И спасителни жилетки да са имали при 8 метра вълни и ледена вода не можеш да оцелееш и минута.Не е точно минута, може би около половин час са преживели във водата, ако са били с жилетки, без жилетка около 10 минути при тези условия, може би :(Мир на праха им и съболезнования на близките :(

3

Анонимен

преди 4 години

И спасителни жилетки да са имали при 8 метра вълни и ледена вода не можеш да оцелееш и минута.

2

Анонимен

преди 4 години

Явно са се напили и са скочили да се изкъпят. Жалко!Застраховки имат всички моряци. Тя е задължителна още при сключване на договора. По-важно е, че нелепо си отидоха.

1

Анонимен

преди 4 години

Съболезнования на семействата. Рискове на професията. И най-вероятно и никакава застраховка няма да получат, а само скръб.