Снимка: Pixabay
fallback

Между 2,2 и 2,4 милиарда лева сме похарчили за посрещането на Коледните и Новогодишните празници в България.

Според статистиката средно българинът е похарчил около 200-300 лв. за подаръци за един човек, пресметнаха пред БНТ финансистите Мика Зайкова и Стойне Василев.

Oще по темата
Според тях обаче всъщност голяма част от българите са похарчили горе-долу по 50 лв.

Мика Зайкова е категорична, че сме похарчили много пари не, защото сме забогатяли много.

"Първо: усилено работят къщите за бързи кредити и българинът, като дойде празник, обича масата да е пълна и да има подаръци, и второто по-важно нещо е, че за разлика от преките чужди инвестиции, най-големият инвеститор в България са гастарбайтерите, тоест, българите, работещи навън“, коментира тя.

"Само за първото деветмесечие са пратени в България близо 1 милиард евро, а преките чужди инвестиции намаляват на 700 милиона. Очаква се до края на годината във връзка с празниците, да изпратят още повече и да стане милиард и 200, милиард и 300 евро", допълни Зайкова.

Финансистът Стойне Василев заяви, че в България над 80% от хората нямат семеен бюджет. Според него те не знаят за какво харчат парите си, но сега е моментът да си направят бюджет за януари, за да знаят какво трябва да се плати, за да не се стига до бързите кредити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Гост+

преди 4 години

"Българинът похарчил по 200 - 300 лв. за празниците" - ако това е вярно, мизерията е пълна - няма и 1/2 минимална заплата............

69

Анонимен

преди 4 години

Мразя да подарявам.Мразя да получавам подаръци.

68

Анонимен

преди 4 години

До КойчоЩо?Пурите на генерал Радев по колко са?

fallback