Снимка: Dnes.bg
fallback

Обичайно с настъпването на Новата година в сила влизат нови цени.

Минималната работна заплата се повишава от днес с 50 лв. и вече е 610 лв.

Поскъпва обаче водата в почти цялата страна.

За София ръстът е със 7%, или 2.76 лв. за кубик вода.

Най-голямо е увеличението в Кърджали - с 9,7% до 2,61 лева за кубик, а най-малко е повишението в Пловдив - с 0,5% до 2,22 лв. Шумен остава сред градовете с най-скъпа цена на водата. Там тя ще струва 3,54 лв.

Във Варна водата от 1-ви януари 2020 година ще струва 3,21 лв., в Русе – 3,15 лв., в Бургас – 3,08 лв., в Ямбол – 3,03 лв., във Враца – 3,27 лв., в Добрич – 3,45 лв., във Видин – 2,54 лв., в Габрово – 2,71 лв., в Плевен – 2,88 лв., в Благоевград – 2,35 лв., в Стара Загора – 3,01 лв., в Ловеч – 3,16 лв..

Перничани също ще плащат по-скъпа вода въпреки водния режим в града - по 2,42 лева за кубик вода (повишение с 3,7%).

Намаление на цената на водата ще има само в Разград - понижение с 5% до 3,67 лв. за един кубик.

Възрастта за пенсиониране на жените става 61 г. и 6 м., като те трябва да имат 35 г. и 10 м. осигурителен стаж, тоест с по 2 месеца повече, отколкото през вече изминалата 2019 г.

За мъжете възрастта за пенсиониране ще бъде 64 г. и 3 м., а стажът 38 г. и 10 месеца.

Местни и данъци и такси също са ръст от днес. В София например по-висок ще е данъкът на старите коли с по-нисък екологичен стандарт. 3% данък ще се плаща при сделките с имоти и автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"В Китай няма демокрация и не се провеждат избори. Страната се управлява само една партия която авторитарно решава и определя"И при нас е така! С тази разлика, че има избори. Които обаче се печелят по всякакви начиниТе поне не лъжат народа, че той управлява. А да не говорим, че управляват 100 пъти по-добре от Бойко и герб! В крайна сметка, резултатът е важен. По-добре авторитарна, но компетентна и милееща за родината власт, отколкото "демократична", но корумпирана и некадърна

152

Анонимен

преди 4 години

До от ХоландияСтига си лъгал хората и си ги призовавал да емигрират! Нито в Испания, Холандия или Австрия, нито някъде другаде цените падат. Цените винаги растат! Официалната инфлация в Англия например е около 4 %. Заплати и пенсии се индексират според инфлацията и също леко се увеличават. Спадане на цените, доколкото аз знам, е имало само в началото на соца, на няколко пъти. Но то е икономически недалновидно

151

Бат Ви Бойко - Вожда

преди 4 години

Какво пак мърморите бе, от какво недоволствате - цените се вдигали, ами ще се вдигат, като се вдигат цените се вдигат и печалбите и данъците с тях. Така се прави богата държава, с високи данъци и пълна хазна. Ама че пpoст натод мaмa мy стара!

fallback