fallback

Жилищният пазар у нас навлиза в нова фаза. След поскъпванията от последните 4-5 години, от началото на тази година се усети успокоение.

"Това е съвсем нормален процес", сподели Младен Митов, анализатор в Явлена, в предаването „ИмоТиТе“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Когато пазарът навлезе в нова фаза, това неминуемо води до спад на цените“, допълни Митов. Той добави, че цените през тази година не са достигнали пиковите от 2008 г.

„Пазарът извън София отбелязва сериозен ръст през последните няколко години“, коментира още Митов.

„Най-хубавото е, че през годините на криза в Пловдив продължаваше да има ново строителство, цените продължаваха да са разумни и нямаше изкривявания като в София. В момента цените са доста високи, но това е максимумът, който ще достигнат“.

Цялата статия по темата можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

123

преди 4 години

До ReptileЛимитът на живота на панелките е мит. Стига в тях да живеят нормални хора, които да ги поддържат, а такива има много.

25

123

преди 4 години

Спад може да има като цяло, но смислените нови жилища (откъм разпределение, изложение) продължават да са дефицитни.

24

ГГ1989

преди 4 години

Всеки е разбирач, а реално България дърпа нагоре по отношение на заплати и цени. Не казвам, че покупка на жилище е оправдана, всеки сам си харчи парите. Моя *** пример е, че с потребителски взех хубав двустаен апартамент с парко място в Гео Милев и след 10 вноски ще оправя потребителската част. Взимам ок доход, но нищо фрапиращо (2.5- 2.8). Имам приятели с 6 и нагоре и не им остават кинти, а ми се хилеха за апартамента. При вноска за ипотека 650 и наем директен 700 какво губя???

fallback