26

123

преди 4 години

До ReptileЛимитът на живота на панелките е мит. Стига в тях да живеят нормални хора, които да ги поддържат, а такива има много.

25

123

преди 4 години

Спад може да има като цяло, но смислените нови жилища (откъм разпределение, изложение) продължават да са дефицитни.

24

ГГ1989

преди 4 години

Всеки е разбирач, а реално България дърпа нагоре по отношение на заплати и цени. Не казвам, че покупка на жилище е оправдана, всеки сам си харчи парите. Моя *** пример е, че с потребителски взех хубав двустаен апартамент с парко място в Гео Милев и след 10 вноски ще оправя потребителската част. Взимам ок доход, но нищо фрапиращо (2.5- 2.8). Имам приятели с 6 и нагоре и не им остават кинти, а ми се хилеха за апартамента. При вноска за ипотека 650 и наем директен 700 какво губя???

23

Професор Тюхчеф

преди 4 години

Въпросът не е дали се вдигат цените , а каква възвръщаемост ще имате, ако се ипотекирате. и дали цените ще успеят да изпреварят инфлацията.

22

ДП 8

преди 4 години

Почти никаде в света цените на са 100-120 наема/ сложи и разходи поддръжка, амортизация ,данък печалба и данък за имота и тогава ще си разбереш срока за възвращаемост/ нито средния доход за 10 години, колкото е по добре икономически една държава, толкова по недостъпни са жилищата. До няколко години себестойността в България ще мине 500?/м2 и ще чакате цените да паднат, а пък те ... хората които чакат балона да се спука чакат явно предприятия да фалират и заплатите да паднат.

21

Анонимен

преди 4 години

Всичко ще се купи като дойдат милион и половина бежанци от изток.Ердоган каза,че повече няма да ги приема и ще ги пусне към Европа.Няма да стигнат кутийките които се строят в момента,а ще искат детски градини,училища,джамии,магазини,транспорт.Щом българите бягат от България,ще се заселят други тук.Тази хубава земя няма да остане да пустее!

20

Reptile

преди 4 години

Ами строи се. Всички смятаме, колко са новите семейства, как намаляваме и т. н, а смятате ли на колко хора панелките са на лимита на живота си и те искат да ги пробутат на поредния *** ор село?! Не смятате, ами, смятайте! Това са едни поне 300 000 'бежанци', които искат да сменят панелките т. е цените може да падат, само в следствие на тежки икономически кризи, но не и от липса на желаещи за НОВО!

19

111

преди 4 години

истината е, че БГ в момента не е добро място за инвестиция в почти всички насоки освен казвам освен ако нямаш лична кауза, но тогава парите нямат голямо значение

18

Баце

преди 4 години

Айде, да ми преразказвате, как е в ЕВРОПА и за 100 наема се купува... то за това всички ТАМ са под наем, щото за 10 г и - хоп - апартамент в Париж.Реалността - при наем от 2500 евро месечно в Париж, апартамента се предложи за 930 000 евро, сметките и тълкуването оставям на вас. След влизането в евро-зоната, цените ще гонят средата за ЕС. Добрите места в София приключват, не са безкрайни т. е спад в Люлин и извън София - да, в Центъра и наоколо - не!

17

111

преди 4 години

купувай народе, може и аз да купя.п.п. Всички тук където се правят на хазяи всъщност са голи тролчета

16

Gost

преди 4 години

То през които и квартал да минеш в големите градове все се строи. Ами нека продължават накрая НПО Тата ще подслонят там едни малцинствата дето вече не са малцинствата.

15

Българин

преди 4 години

ХАХА ходете купувайте земя и яжте камънаците по нея.Аз си взимам едни 1500лв всеки месец от 2 апарта.Лека вечер :)

14

Анонимен

преди 4 години

Преди 10 години похарчих 5 хил евро за депозит за къща в столица в западна европа днес наема и е 2000 евро чисто, в България имам апартамент който ми е най- лошата инвестиция която съм правил в живота си. А и в Бг трябва да се занимавам с бай балгар, да му се доповръща на човек

13

Анонимен

преди 4 години

Щом през 2019 година не могат да стигнат пика от 2008 представете си каква набутвация е била тогава. И някои хора пак не си научиха урока. Единствено в земя може да се вложат пари, защото "вече не я произвеждат".

12

Анонимен

преди 4 години

а нещо за прираста на бялото БГ население да кажете ??? след 10-15 г кой ще остане в тази държава ..тези данни следите ли ги ??? Инвестирайте яко че контингета в Столипиново се множи и явно те са бъдещите купувачи ..хеххех таш ак работа е тва

11

Анонимен

преди 4 години

Този тип информация под формата на статии е пълна дезинформация, идваща от разни заинтересувани и силно манипулативни лица. Няма и никога не е имала нещо общо с реалното състояние на пазара.

10

Анонимен

преди 4 години

До до 1 и 2То затова западняците инвестират в бизнес, а не в ламарина (коли) и бетон (жилиша). И затова са по-богати и развити от нас. Ние се търсим лесното и по трудния начин разбираме, че лесно няма.

9

Анонимен

преди 4 години

цените са най евтини у нас в цяла Европа, така че по полека с тия статийки!!!!!!!!!

8

Пук

преди 4 години

Ало, хазяйте, имотите ви май не са по курортите, нали? Там пазара вече е в нова фаза, да. Там издирват "инвеститорите" в празни картонени кутии, че да си платят данъците. А пък ЧСИ-та продават такива "инвестции" за няма и 200Е квадрата, ако намерят на кого... Това чака и хазяите в Бургас, после Варна и Пловдив, и накрая и в София. Споко, наемите са си ОК, но цените на имотите ще станат 100-120 наема, както е по света. А имот без наематели струва...питайте ЧСИ-тата, дето ги продават. Стягайте се!

7

до 1 и 2

преди 4 години

Аз също имам доста имоти.Оставих си и апартаменти и магазини.И мислех че съм бетониран за бъдещето.Да ама не.Късмет е да намериш свестни наематели.След тях е погром обикновенно.Магазините също имат плаваща цена.Засега само земеделската земя държи фронта но почна и тя да се огъва тази година.Затова съм решил други мерки да предприемам.Аааа един от най хубавите ми апартаменти реших да не го давам под наем за да не го похабят.Да седи заключен.Ядец...Съседката го наводни.Та..няма идеално..