fallback

Използването на стимули като покриване на наем за една година и осигуряване на бавачка за четири месеца са крайно недостатъчни за българите, които се връщат от чужбина.

Условията са още по-непривлекателни за София, където стандартът на живот е по-висок. За Северозападна България обаче, това би бил добър метод за привличане на нови компании и кадри. Това коментира Евгени Йорданов, съсобственик на CloudCart, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Целта ни не е само да докараме българи от чужбина. А да помислим как бихме могли да подобрим състоянието на не толкова добре развитите региони в България и да помогнем на българите чрез външни инвестиции, както и да достигнем до българската диаспора", коментира Йорданов.

Съсобственикът на CloudCart обясни, че по време на конференцията "Успелите българи в чужбина- за каузата "България" са разглеждани и начините за улесняване на административните процедури в страната.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Радослав

преди 4 години

Проблема не е само в доходите! Проблема е в цялостната обстановка! Кои ще си тръгне от нормална държава в която има права като всички останали за да дойде в резерват където да играе ролята на дивеч по пътищата за мастити дупедати и родата им? Кои ще се върне за да бъде изяден от канибали ромулопитеци? Кои ще се върне за да му сложат стент от които няма нужда? Кои ще се върне за да учи детето му по програма от преди 1000 години в килийно училище? Няма такива ненормалници!!!

50

Радослав

преди 4 години

Как очаквате хора свикнали да си регистрират колата без да стъпват в тамошния КАТ да се върнат в Неандерталия където за най малкото нещо трябва да отидеш до дадена институция, да попълниш каменната плоча и да я пратиш по служебния птеродактил до австралопитека зад гишето? Хората са свикнали в държави където всичко се прави по електронен път, а не да попълват цели чували с нужна и ненужна бумащина защото държавния служител го мързи да накара другия мързел в архива да си свърши работата!

49

Анонимен

преди 4 години

До до Предателя проклетНапротив, има как да ги взима. Заплатата там е според квалификацията и уменията. В БГ и Господ да си пак ще ти е малка заплатата. Колкото до миячите на чинии .. това остана в далечните години, когате не бяхме в ЕС, че и по-назад. Българите отдавна не са миячите на чинии. Една част завършват там и си намират добре платена работа по специалността, другите са гастарбеитерите по строителните обекти и по заводите. Заплатите там не са кой знае колко високи, но са добри.

fallback