Снимка: МО
fallback

Военноморските ни сили имат нов хеликоптер.

"Днес виждаме резултата от усилията на Министерството на отбраната да приключи един дълъг и скъп спор между "Еърбъс Хеликоптерс" и българската държава. Постигнахме едно разумно и изгодно за двете страни решение, с което нашият флот се сдобива с един нов хеликоптер", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на церемонията за приемане на вертолет AS 365N3 "Dauphin" (Дофин) в състава на Морската вертолетна авиобаза "Чайка".

По думите му придобиването на въоръжение на новия хеликоптер е от съществено значение за повишаване на способностите на нашия флот и за увеличаване на възможностите на морската ни авиация.

Министърът посочи, че това дава основание на българските военни моряци да имат увереност при изпълнение както на основната мисия по защита на териториалната цялост и суверенитета на България, така и на съюзническите ни задължения.

Днес в 13.00 ч. приключи удълженият срок за подаване на оферти по проекта за придобиване на многофункционален патрулен кораб за ВМС, съобщиха от МО.

"В Министерството на отбраната са получени две оферти - от немска и от италианска фирма", съобщи Каракачанов в отговор на журналистически въпрос и посочи, че предстои отваряне, оценка и класиране на офертите от междуведомствената работна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 4 години

Фигуранти на кило

81

Мухахаха

преди 4 години

Армията с нов хеликоптер ...... ми звучи като - Кола нов внос , с единствен предишен собственик - германска пенсионерка и РЕАЛНИ 57 хил. км. . Найлоните още стоят по седалките .Шкембе воевода пак намаза някаква комисионна ........

80

Анонимен

преди 4 години

Една руска стрела и хеликопт.аут. милиони на вятъра,смях и плач

fallback