fallback

Зимата е най-празничният сезон, като точно тогава са и най-вълнуващите и шарени празници през годината. В седмиците преди Коледа почти всички се вълнуват ще бъде ли снежна тя?

Поне за Коледа обаче не се предвижда сняг в ниското. Във високата планина ще има тънка снежна покривка, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Живот и здраве, ако падне сняг, ще е в средата на декември. Очертава се динамично време, което е добре, защото въздухът ще е по-чист", коментира той.

Прогнозите, според него, са за топла, но сравнително суха зима - с около 1 градус по-топла от нормалното.

Снегът още днес се очаква да спре и в следващите дни започва затопляне. Обикновено първите добри условия за планини са след 8 декември при температура от -3/-4 градуса.

"След 15 декември ще започне сезонът за скиорите в планините, макар и мъчително", подчерта още проф. Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ha

преди 4 години

До Жана ГолдМи като искаш така, заминавай за Африка. Аз искам 4 сезона. Искам да гледам полетата с растящо и зрящо жито край пътя, искам да вали дъжд. Искам и сняг да има. В Африка, няма дъжд, няма жито, няма хляб и вода. Глад, мизерия и болести. Това е Африка. Още ли искаш да отидеш?

15

айде стига вече

преди 4 години

90те години най-големия проблем беше, че озоновия слой изтънявал и скоро всичко щяло да загине ако видиш ли не спреш да се пръскаш с дезодорант ФА и да си пускаш климатика макар и да не бяха масови в България. Какво стана сега - озоновия слой сам се възтановява. Сега на дневен ред е поредната глупост наречена глобално затопляне.

14

Няма справедливост

преди 4 години

Проблема на ски курортите не е толко липсата на сняг - отдавна Банско и Боровец имат много оръдия за сняг.Проблема е, че ниските температури не се задържат за дълго дори и зимата в планината и като духне по-топъл вятър всичко се стопява :(

fallback