fallback

В интервю за предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria Дончо Барбалов, зам. кмет по финансите на София, коментира предложението да се увеличи екологичната компонента на моторните превозни средства с евро стандарт между 1 и 4. Целта е повече чисти автомобили в София.

Барбалов каза, че увеличението на данъка за превозните средства с евро стандарт 1 и 4 ще се различава.

„Колкото по-замърсяващ е автомобилът, толкова е по-голяма е стойността на екологичната компонента. При евро 4 тя ще е 1, а при евро 0 и евро 1 ще е 1.4. Ще има 40% разлика в екологичния компонент", коментира Барбалов.

Повече по темата прочетете ТУК

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Х6

преди 4 години

Ей сега вече правителството си отива и то с Екологична Цел...

36

Анонимен

преди 4 години

Единственото значимо замърсяване на въздуха в София е с фини прахови частици през зимата заради отоплението, когато нормите се надвишават и 6-7 пъти. Автомобилите генерират само 1% от максимално допустимите норми за тези частици, а неизмитите от Фандъкова улици и тротоари замърсяват над 30 пъти повече.

35

Анонимен

преди 4 години

Автомобилите са пренебрежимо малък замърсител на въздуха в България, вкл. и в София. Други са истинските замърсители, но ГЕРБ не смее да озапти избирателите си. Това за автомобилите и екологията, върви само пред наивници, а целта е да се имитира, че нещо се прави за чистотата на въздуха, а реално нищо не се прави. Покрай имитацията ГЕРБ решиха да ни одерат още една кожа.

fallback