Снимка: Pixabay илюстративна
fallback

Новите коли, които МВР ще купи за над 2,5 милиона лева, ще следят скоростта по пътищата, благодарение на най-модерното оборудване.

Oще по темата

„Поръчката включва два компонента – автомобилите и оборудването на тези коли, което е последната дума на техниката, това не е практика само в България, ние тепърва започваме, но на Запад съществува от много години“, обясни МВР шефът Младен Маринов.

Той допълни, че техниката няма да се използва само за пътна безопасност, но и за чисто полицейска дейност по отношение на издирвани лица и автомобили.

В обществената поръчка за 15 високоскоростни коли МВР е записало, че те трябва да са мощни и да имат поне 250 конски сили. Целта е да дебнат за джигити по магистралите и първокласните пътища у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

до 41

преди 4 години

Преди години двама полицаи бяха преследвали кола движеще се с висока скорост с жигула.На завой се блъскат в сграда и двамата загиват!Та тако им купят такива коли,никой няма да ги убива а те сами ще се самоубиват!За тяхно добро е да нямата такива коли.Струва ли си заради няколко наложени глоби да се харчат 15 милиона лева и да се изплащат зстраховки"живот" на десетки загинали полицаи?Те тези глоби платинени или диамантени ще ни излезат!

50

до 49

преди 4 години

Е,добре уважаеми, твоите колеги като са спрели Максим Ставийски и са разбрали,че е пиян какво направиха?През лятото вечерта на пешеходна пътека пресичах и автомобилът който се бе преустроил за ляв завой ме изчака,но в далечината се видя бял автомобил движещ се с над 100 км/ч.Аз спрях и като той профуча покрай мен разбрах,че е бяла полицейска КИА! Без сини светлини и сирена!Ако тогава имахте такива коли каквито сега искате сега щях да съм мъртъв!Нямате вие ум и разсъдък за такива коли!

49

лекар до 45

преди 4 години

Прав си последните доставени линейки за спешна помощ са ужасни.Болният лежащ на носилката подскача когато линейката преминава през неравности понякога с по 10сантиметра!Ако такъв пациент има травма на далака направо има шанс далакът му да се разкъса от друсането!Мониторите са на Mindray и са последно качество!И за последното си прав - за разлика от полицията при нас свестна апаратура не съм виждал да купуват.Единствено изключение бяха апаратите Corpuls3.Останалата ни апаратура е китайска.

fallback