Снимка: Булфото
fallback

Въпреки прогнозите в началото на лятото, че туристическият сезон ще бъде слаб, според ресорния министър Николина Ангелкова той е бил успешен.

Oще по темата
"За първите 9 месеца на годината имаме над 7,8 млн. чуждестранни туристи, което е само 0,8 % спад на фона на цялата "трагедия", която се описваше юни", коментира тя.

Тя припомни, че през 2014 г., когато бе създадено Министерство на туризма, туристопотокът е бил над 6 млн. и 800 хил.

За миналата година 2018 г. над 9 млн. и 200 хил. чуждестранни туристи са посетили България.

"Това са фактите, това са цифрите. 34 % са приходите от международен туризъм. Тук не включвам приходите, които са постъпили в българската икономика от български граждани. За миналата година те са над 8 млн. и 400 млн. лв, кето е 34 % ръст, сравнено с 2014 г. Така че тези цифри и факти показват, че независимо от трудностите, от изключително силната конкуренция, ние успяваме да постигаме изключително добри резултати", похвали се Ангелкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

днес

преди 4 години

Всички са инструктират от ЦК на Герб -София да лъжат,иначе фалит.Канят боксьора Пулев да им прави реклама Цирка пълен.Каква смехория на туризъм ,на фекално море,свлачища по планините,разбита инфрастуктура кой да дойде.Добре че са братя руснаци,те самите българета ходят в Гърция и Турция.Голяма ЛЪЖА на ГЕРБ всичко е наред,сами си верват.

9

Иван

преди 4 години

Тая в България ли живее, да не би да говори за някоя друга държава?

8

Анонимен

преди 4 години

Много се радвам, надявам се другия сезон да ни спестите медийния неистов рев,че сте зле,и рекламите дори в прогнозата за времето,че сте досаадни.

fallback