fallback

Днес се проведе националният протестен митинг - шествие на КТ "Подкрепа", който бе подтикнат от намерението първият ден от болничните да не се заплаща. Митингът бе под наслов "Болните работници не са престъпници!", а  Синдикатите искат от работодателите да плащат не първите 3, а първите 5 дни от болничните.

"Най-лесно е да се тръгне на война, но когато тръгнем, никога няма печелещи. Всичко тръгна от едни непремерени предложения, в които всички български граждани бяха сложени под пиедистал, че са престъпници", коментира вицепрезидентът на синдикатите Иоанис Партениотис  в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според КТ "Подкрепа" премиерът е реагирал адекватно, но и е поставил въпроса, че намирането на правилното решение може мине само чрез диалог.

Работодателите обаче обявиха, че излизат от Тристранния съвет, докато не се стигне до обсъждане на адекватни предложения за ограничаване на злоупотребите с болничните.

"Излизането на една организация, не означава, че тристранният диалог спира. Имаме три страни - държава, работодатели, синдикати. Абсурдно е да се заема позиция, че чрез бойкот се върви към прогрес", заяви Партениотис.

По думите му когато говорим за злоупотреба с болничните, отговорността е персонална и не може вината да се прехвърля на цяла общност.

Партениотис призова за вглеждане в надписа на Народното събрание, че съединението прави силата и изрази надежда разумът да надделее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Специалния

преди 4 години

Аз предлагам,работниците да не ходят въобще на работа. На края на месеца да ходим да се подписваме на ведомостите,да си взимаме заплатките ,а шефовете да го ду...т!

16

Жеко куршума

преди 4 години

Когато започнат да осигуряват работниците и служителите на брутната заплата, тогава ще имат претенции. Кодексът на труда стана кодекс на работодателя.

15

до 13

преди 4 години

А дали няма да имаме нужда и да понаучим малко молдовски и африкански езици?Като внесат такива в България, как иначе ще се разбираме с тях?

fallback