Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Майките на деца с увреждания излязоха на протестно автошествие заради избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание.
Oще по темата
То преминa през Орлов мост, автомобилите обикoлиха и кръговото кръстовище при 4-ти километър.

"Искаме оставката на Симеонов и на всички, които са го подкрепили. Този недостоен човек трябва да си тръгне от парламента, както и гласувалите за него. Не сме се отказали, не сме излезли за 15 минути и да се приберем...", казаха за Bulgaria ON AIR част от протестиращите майки.

По-рано пък представители на браншови организации се събраха пред парламента на демонстрация в подкрепа на Симеонов. Контрапротестът беше под надслов "Демокрация или диктатура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

На коментар 16

преди 4 години

Уважавам майките, които като Вас обгрижват децата си. Говоря за тези, които са ги помъкнали с тях по протести в лошото време с надпис, , системата ни убива,,. Знам какво е да се грижиш за деца с по няколко заболявания, тежащи по над 20 кг, да ги учиш да ходят да се хранят да ги забавляваш и учиш на игри и не знаеш в кой момент ще луднат и ще започнат да се самонараняват. И въпреки трудностите ги обичаме и обгрижваме като наши собствени. А тези,, протестърки,, да не ги въвлича и използват за..нея

15

До Начева

преди 4 години

Г-жо Начева, аз съм майка на дете с увреждане. За да може детето ми да ходи за 2-3 часа дневно на училище, аз не мога да работя. Детето ми е с 65% ТЕЛК без чужда помощ и получава 350 лв. Училището на детето получава сериозна сума пари, но само имитира дейност. За да има някакви знания детето ми, си плащам допълнително на частно за логопед и учител. Аз искам детето ми да ходи нормално на училище, а аз да работя. И тогава ще внасям повече данъци+осигуровки, отколкото сега ни отпуска държавата.

14

Гневна майка

преди 4 години

Аз съм майка на дете с увреждане и не подкрепям протеста на няколко майки, позволили си да говорят от името на всички майки на деца с увреждания. Има много по-важни неща, за които да протестираме. Но те са глухи за тях. Изводът е, че тези няколко майки са платени. И още нещо. Аз не мога да си позволя да отида на протест. Кой им гледа децата, за да се правят на активистки?

fallback