Архив: Булфото
fallback

Националните стачни комитети на КНСБ и Конфедерация на труда "Подкрепа" се събират на заседание. На него ще бъдат обсъдени бъдещите действия на двата синдиката относно предложението на управляващата коалиция първият ден от болничните да не се плаща от работодателите от 1 януари 2020 година и да остава за сметка на работещите.

Очаква се двата синдиката да заявят готовност за обща стачка в края на месеца, ако управляващите не оттеглят предложението си за болничните. Синдикатите искат също така среща с премиера.

От "Подкрепа" още в края на миналата седмица обявиха намерението си да напуснат тристранния съвет, както и готовност за национален протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Хубаво е синдикатите да се замислят какви са и колко струват на българските работещи, които си плащат данъци и и по принуда да членове на синдикати и там да плащат ,и безсмислен членски внос .

19

До19

преди 4 години

Всичко това може да се иска като излезнем навън,с писане по форумите няма да стане!

18

Анонимен

преди 4 години

Само заради единия ден болничен ли ще е стачката? Ами ниските доходи? Ниската МРЗ? Ами удълженото работно време? Почивните дни? Неплащането на извънредния труд?

fallback