Снимка: Булфото архив
fallback

"Чувстваме се омерзени, защото дискутирането точно на този проблем е просто мотив да се прикрие истинският. За нас истинският мотив е, че в случая някои работодатели просто не желаят да заплащат тези болнични и това става под мотива, че трябва да има контрол, че има злоупотреби и т.н.“, заяви пред БНР доц. Любомир Киров – национален координатор на експертния съвет по обща медицина към Министерството на здравеопазването и председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари - относно идеята на управляващите първият ден от болничния да е изцяло за сметка на работника.

Oще по темата

Според него предложеното няма да реши проблема с фалшивите болнични.

Експертът попита защо трябва да страдат болните заради това, че някой не иска да се натовари с ангажимент. Само 15% от болничните се издават от общопрактикуващите лекари, посочи той в ефира на „Хоризонт“.

Болничните от джипитата - до 7 дни, а не 14, както е сега

„Като става дума за контрол и че не трябва да се допускат злоупотреби, когато се обсъждаше Наредбата за временната нетрудоспособност, от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари предложихме да се възстанови правото на работодателите да контролират изпълнението на режима, предписан в болничния, т. е. ако лекарят е казал, че човекът трябва да си бъде в дома и единствено да посети кабинета на лекаря, за да бъде прегледан, ако това не се спазва и работодателят установи, че този човек е някъде другаде – да може с основание да поиска анулиране на болничния. Това наше предложение не беше прието“, припомни още доц. Киров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

123

преди 4 години

"някои работодатели просто не желаят да заплащат тези болнични"Ами ВСИЧКИ тези с-м-е-ш-н-и-ц-и пари не им се дават. Както казваше предишният ми работодател:" ако ми работите за 100 лв. ми е най-добре.."Очаквам скоро пак да проревът , че няма работници.

43

Анонимен

преди 4 години

Fake news. Kakvo pishe v dvustrannia dogovor mejdu potrebitelia i zdravnata bg zastrahovatelna kasa?! Toz bg visoko diplomiran glupak daje nema takav dogovor.

42

Глупости

преди 4 години

Кой *** , ще тръгне да ви контролира болничните дни??!Ше покрякате , покрякате по улиците ...па ще си седнете на задниците!Аз изобщо да съм ги спрял тия "болничини" , ако съм на власт!Всеки трябва да се грижи сам за себе си ..а не да чака на Държавата. /..сиреч на моите пари../"ТРУДА Е ПЕСЕН"---ЗА ПАРИ!!!

fallback