Снимка: архив, Булфото
fallback

След злощастна среща с мечка в Стара планина 47-годишен ловец от Казанлък се озова в старозагорска болница. Инцидентът е станал около обяд в неделя, докато въоръженият с карабина мъж е дебнел на пусия в Балкана над павелбанското село Търничени появата на подгонени от колегите му диви прасета.

Внезапно, само на около метър-два от дулото на пушката му в мъглата се появила огромна мечка, която се изправила на задни лапи и го съборила върху шумата, пише „Монитор“.

Срещата продължила не повече от минута, минута и половина, при което звярът нахапал рамото, слабините и бедрата на жертвата си, зъбите му минали на сантиметър от бедрената артерия. След това животното се отдалечило по пътеката във вътрешността на гората.

 Въпреки болките пострадалият ловец успял да набере от мобилния си телефон 112 и да съобщи за случилото се, след което позвънил и на организатора на ловния излет.

Час по-късно пострадалият е бил извозен първоначално до ЦСМП-Казанлък, а от там по спешност в старозагорска болница, където му направили няколко операции за зашиване на раните. Според лекарите на този етап нямало някаква пряка опасност за живота на ловеца, който макар и бавно започвал да се възстановява.

От Ловно-рибарското дружество „Сокол“ в Казанлък, където членува жертвата, не крият, че това е пореден случай мечка да излезе срещу ловци в региона, на няколко пъти били отправяния искания за отстрел, но така и не получили разрешения.

Кметът на Търничени Ахмед Ходжа припомни, че преди 3-4 години е имало идентичен случай на нахапан от мечка ловец в землището, тогава обаче разрешили отстрела на хищника. Колеги на пострадалия смятат, че животното е било подплашено от лая на кучетата, заради топлото за сезона време мечките в Балкана още не били заспали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

КОЗИ РОГ

преди 4 години

ВСЕКИ ПОЛУЧАВА,КАКВОТО ЗАСЛУЖАВА!!!Време и е мечките да нарамят по една ловна нарезна ..за да е по- справедливо,изравняване на шансовете.

66

не разбрал

преди 4 години

Аз не мога да разбера защо из планините ходят всякакви селяци с пушки и трепят наред, а защо из градовете, където скитащите кучета и котки са много повече, никой не лежи зад кашпи и пейки и да отстрелва кучетата например.Хем едно добро дело ще свърши, хем и ще си начеша крастата

65

До Така, така!

преди 4 години

Пак свеждаш всичко до парите! Това ти е нивото, прощавай! А това, че ние нагло сме сенаврели в техния дом и при първа възможност искаме разрешение за отстрел какво е? Зле говори за нас - животното е било стресирано, нахапало е ловеца, но не го е убило!Гледах няколко филмчета за градчето Чърчил, в Канада, на южната част на Бафиновия залив. Там е пълно с бели мечки, за които ние сме част от менюто. Хората са се научили да се пазят, няма никакъв отстрел на опасния звяр! *** е о друго мислене!

fallback