Снимка: Reuters
fallback

Френския в. "Уест-Франс" направи проучване за това, какво е отношението на държавите членки на Европейския съюз към военните им. А крайният резултат е доста интересен - оказва се, че всички европейци обичат армиите си, а само България - не.

Средно 73 процента от анкетираните заявяват, че имат доверие в армията на своята страна.

Съществуват обаче големи разлики: във Финландия този дял е над 90 на сто, докато България е в дъното на класацията с по-малко от 50 процента. Пет други страни са под прага от 60 процента - Хърватия, Румъния, Унгария, Кипър и Словакия.

След Финландия, най-силно е доверието в родната армия в Дания, Ирландия, Белгия, Естония и Франция.
Допитването е от юни 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Боби

преди 4 години

Хорица във всички държави все повече се налага мнението че е необходимо да има задължителна военна служба. Определено е ясно че за 6-12 месеца от един необразован младеж или девойка не можеш да направиш качествен войник, но това не е и необходимо реално. Съвременната казарма трябва да бъде нещо като продължение на Гражданска защита. Един месец маршируване и свикване с това да изпълняваш НОРМАЛНИ(дори ида са гаднички) команди без да противоречиш и след това обучение за защита от бедствия и аварии

135

Анонимен

преди 4 години

Тия две държави Дания и Финландия са смешни с това високо доверие към армията си. Тома показва , че мисленето на на анкетираните е нереалистично. И двете държави са без никакви съществени финансови, производствени, политически капацитет. Просто армията им е за парлама.

134

Анонимен

преди 4 години

Армията трябва да се простира според чергата си. Неможе като в Соца.по модел на Москва. Всичко военно, а по полето необработена земя. Всички видяха , че в армията имаше келепир. / строи се - преброи се/. Няма война , няма отговорност , а заплатите най големи. Пенсията сигурна ПЛОЩА ДЪРЖАВАТА. Елита от нагаждачи криешти се под шапката.

fallback