136

Боби

преди 4 години

Хорица във всички държави все повече се налага мнението че е необходимо да има задължителна военна служба. Определено е ясно че за 6-12 месеца от един необразован младеж или девойка не можеш да направиш качествен войник, но това не е и необходимо реално. Съвременната казарма трябва да бъде нещо като продължение на Гражданска защита. Един месец маршируване и свикване с това да изпълняваш НОРМАЛНИ(дори ида са гаднички) команди без да противоречиш и след това обучение за защита от бедствия и аварии

135

Анонимен

преди 4 години

Тия две държави Дания и Финландия са смешни с това високо доверие към армията си. Тома показва , че мисленето на на анкетираните е нереалистично. И двете държави са без никакви съществени финансови, производствени, политически капацитет. Просто армията им е за парлама.

134

Анонимен

преди 4 години

Армията трябва да се простира според чергата си. Неможе като в Соца.по модел на Москва. Всичко военно, а по полето необработена земя. Всички видяха , че в армията имаше келепир. / строи се - преброи се/. Няма война , няма отговорност , а заплатите най големи. Пенсията сигурна ПЛОЩА ДЪРЖАВАТА. Елита от нагаждачи криешти се под шапката.

133

Анонимен

преди 4 години

Авторитета към армията спадна още в Соца. Армията демонстрираше показност с безмислен приоритет голям бюджет. Това бяха служби и службички който нищо не правеха освен показност и учения с много разходи. Докато хората даващи благата бяха експлоатирани. Така се прие и приказката за тия занятия на учение. " целта на занятието да е... мам.... на войника , а целта на войника да е... мам... на занятието.

132

Анонимен

преди 4 години

Факта,че е отделено такова внимание във вид на коментари говори,че Българинът не е безразличен към армията,съвсем друг е въпросът защо "хората"от които зависи тя я докараха до това състояние!

131

Така е ..

преди 4 години

Ние обичаме руската армия.Ха,ха..!

130

Анонимен

преди 4 години

"Защо не обичам армията - бройките за офицери във военните училища са малко 6-10 по специалност , ха познайте какви приемат - деца от семейства на нетипични българи - католици , мормони , протестанти , мохамедани.. Всякакви но не и православни българи.."----Кажи си, че си пробвал да влезнеш, но си имал слаб успех и си изкарал 2-ка на изпитите. Хаха! Прав си иначе, има много наредаци, но всичките са си точно православни и евреи. Все деца на хора с връзки, "бивши" комунисти, хора с фабрики, тн

129

Анонимен

преди 4 години

"Като ви чета коментарите, от вас войници не става. При война половината бих ви разстрелял за малодушие, а другата половина за малоумие."И ти не блестиш с ум. Нито за малодушие се разстрелва, нито за малоумие. В армията, особено днешната, е пълно с малoyмници и твоята личност го доказва, макар и ОЗ. Най-малкото такива хора се ползват за задачи където се знае, че няма да се върнат ;)

128

Анонимен

преди 4 години

"Защото е слаба армията. Трябва да се върне казармата и нещата ще се оправят. Цялата казарма на българо-турската граница и мечтите на Ердоган ще изчезнат."---С глас се смях сега рано сутринта на този коментар. Имайте милост, хора! Спрете се, не бъдете чак такива клоуни! Колко малoyмен трябва да си, за да кажеш такова нещо...

127

Анонимен

преди 4 години

Каква хубава армия от лъвове, водени от едно прасе.

126

Анонимен

преди 4 години

"Във военни времена са се издигали, най способните, доказали се офицери със очевидни успехи"Няма такова нещо. В България винаги са се издигали връзкарите, тези от известни семейства, тези с парите, мазниците и подлизурковците. Просто на това племе тия неща са му в ДНК-то вече.

125

Анонимен

преди 4 години

А спомняте ли си т.нар. "Вътрешни войски"? Днес вече е различно и реално са в структурите на МВР, но кой нормален човек може да хареса образа им в миналото? Подбирани са момчета, за които се знае, че са възпитавани в наглост, арогантност, цинизъм. Има и изключения, които после са смазани психически от нещата които са били принуждавани да извършват вурху цивилно българско население. Първо мачкат едни, после си намират друг въображаем враг, после трети и т.н. Много невинни хора са пострадалите.

124

Анонимен

преди 4 години

Българската армия УБИВА цивилните българи ,, МВР СЪЩО И българите бягат на запад вече 4 000 000 се спасиха

123

Анонимен

преди 4 години

Другите който не вярват не вярват в нищо!

122

Kлаус

преди 4 години

в ррумъния са под 11%, дори онези в униформи си нямат доверие, не се уважават... същите като мизерниците полицаи...

121

Анонимен

преди 4 години

Във военни времена са се издигали, най способните, доказали се офицери със очевидни успехи, във времена на мир се издигат тия с най- големия талант на мазнене, и после всичко си върви по веригата, нали армията е пирамидална структора и така. Затова и хората с чест и достоинство вече ги няма в армията.

120

Анонимен

преди 4 години

Каквато държавата, такава и армията, за това хората не харесват армията.

119

ОЗ мл. л-т на 45 г.

преди 4 години

Като ви чета коментарите, от вас войници не става. При война половината бих ви разстрелял за малодушие, а другата половина за малоумие.

118

7+

преди 4 години

Че в България само да мразим обичаме!

117

Анонимен

преди 4 години

шкембе войвода направи армията за посмешище