Кадър: Bulgaria ON AIR

Според адвокат Димитър Марковски е ясно какво ще е решението на ВКС за австралиеца Джок Полфрийман, който вече е предсрочно на свобода.

Още по темата
"За съжаление няма как да бъде върнат в затвора. Изключително цинични са думите му, че иска да остане в България и да се бори за правата на лишените от свобода", каза още Марковски в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато Полфрийман се върне в Австралия, няма кой да го следи.

"По всичко личи и че кръвнината няма как да я изплати. Остават много въпросителни около освобождаването му. Защо едно НПО се бърка в съдебните дела? Вижда се и връзка между НПО, съдиите и Полфрийман", коментира още Марковски.

Джок Полфрийман засега остава в България. Австралиецът, осъден за убийство у нас, беше пуснат 6 години преди края на 20-годишната си присъда за убийството на студента Андрей Монов.

Полфрийман, който беше за кратко настанен в центъра в Бусманци, заяви, че отива при приятели и не изключи вариант да остане в България за постоянно. Той ще трябва да се явява ежеседмично в районно управление на МВР, докато забраната за напускане на страната не отпадне. Тя е от 2011 г. и е издадена от тогавашния директор на дирекция "Миграция".


 

Коментари Напиши коментар

88

Нина

преди 1 година

До АнонименДобре го каза "добри хора " ,само че монови не са ......Надрусан и пиян хулиган .

87

Скептик

преди 1 година

До НинаАко Джок не се намесил, нямаше да има никой ранен и убит.Да си сложи на Фейсбук профила мотото, както добре е казано "Пътят към ада е постлан с добри намерения", "The road to hell is paved with good intentions".

86

Нина

преди 1 година

До 699Тои е виновен ,че не е убит от пияните и дрогирани .