fallback

Кои са феновете, уловени от фотографите и телевизионните камери с вдигнати във фашистки поздрав ръце на мача с Англия? Това трябва да установи полицията, която започна арести на част от заподозрените, издавали маймунски звуци на стадион "Васил Левски".

Oще по темата
От полицията за момента са установили 15 ултраси, като за 9 от тях има данни за участие  в расистката проява. Част от тях са с криминални регистрации. В Първо районно управление в София са задържани шестима, други трима все още се издирват.

Разпитите продължиха през целия ден. Излизащите от полицията обаче отказаха коментар.

В същото време агенция "Ройтерс" разпространи снимки на български фенове от стадиона, облечени в черни дрехи, с маски и качулки. А много световни издания ги препечатаха на първите си страници. На тях се виждат и популярни лица. Сред тях е ММА боецът Георги Валентинов, известен и като бивш приятел на плеймейтката Златка Райкова, съобщава в свой репортаж телевизия Bulgaria ON AIR.

Непосредствено до Валентинов е Теодор Грудов, с прякор Теди-Хитлера, близък с "Мис Силикон 2018" - Ана-Мария Чернева. Неотдавна, в телевизионно интервю за обществената телевизия, Грудов показа татуировките си с нацистки символи. На фотографията се разпознава и Любомир Делев, който сам се представя като ултрас и кикбоксьор.

Ако съучастието на феновете в хулиганските прояви бъде доказано, Законът за футболното хулиганство предвижда отнемане на правото за посещение на спортни събития у нас и в чужбина до 2 години и глоба до 2000лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

муспи

преди 4 години

Колкото и да е банално, гешефта с расизъм е новия тарикатлък на евреите. Холокоста е изсмукан до дъно, трябва нещо ново. А защо точно с България започват? Този въпрос е от много отдавна, писано е доста по него, бих и допълнил няколко думи - но трият.

60

Анонимен

преди 4 години

Ми кво толкоз. Хората в Европа не са като ингилизите, имат други интереси. Футболът е просто отмора.

59

Анонимен

преди 4 години

Англия не е забравила Доиранската епопея и гледа да ни изложи пред целия Свят че сме расисти това направо удар по националните ни цености . Ние като Държава трябваше да се защитим не може да те унижат толкова мерзно . Стига сме търпяли да ни мачкат да заклемяват нямаме ли ние лъвски сърца както при Доиран и други събтия сме показали като сме спасили 50000 Евреи . И да ни лепят етикет че сме расисти.

fallback