Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Днес трудно може да си представим как бихме работили без компютър. През 80-те години за първи път в училищата бяха оборудвани зали с компютри "Правец".
Oще по темата
Българският компютър се появява точно преди 40 години. В началото той носи името ИМКО и много бързо добива популярност не само у нас, а и в целия социалистически лагер.

Това се случва само година след като в Щатите се появява първият персонален компютър. Тази събота в "Историите ON AIR" ще ви разкажем как е бил създаден и защо осем години след бума му заводът в Правец фалира.

Целия филм на Миглена Георгиева за компютрите "Правец" може да гледате утре от 19 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

за веро-то

преди 4 години

Препаратът за съдове "Веро" беше едно от малкото добри неща които имахме.Той измиваше даже алкидна боя!Знам го защото веднъж нямаше с какво друго да измия четката скоято бях боядисвал.С това го запомних.Друг е въпросът,че заводът във Верила е отпреди 9 септември 1944 година!

100

56 годишен

преди 4 години

Живял съм и тогава и помня режимът на тока,помня как 1990 година жена ми бе бременна,а сиренето и месото бяха с купони и ни се полагаше по 1кг сирене на месец .Помня и Жан Виденов при когото вземах заплат 4 долара месечно.И ви казвам,че ако знам къде е погребан Тодор Живков ще напълня колата с камъни и половината на гроба му ще изсипя,а другата половина поравно пред централите на БСП и ГЕРБ!БКП е толкова вредно за българите колкото е бил вреден Хитлер за немците!Аман от комунисти!

99

човек

преди 4 години

До: номер 96Даже не стига това, ами Веро се казваше миялния препарат, който беше един само.Друг нямаше.Затова е станало нарицателно.Както "Ксерокс" за копирна машина.Ама днешните младежи си мислят, че това е измислица, невероятно им изглежда как е било възможно.Ами, не само беше възможно, така си беше просто!

fallback