101

за веро-то

преди 4 години

Препаратът за съдове "Веро" беше едно от малкото добри неща които имахме.Той измиваше даже алкидна боя!Знам го защото веднъж нямаше с какво друго да измия четката скоято бях боядисвал.С това го запомних.Друг е въпросът,че заводът във Верила е отпреди 9 септември 1944 година!

100

56 годишен

преди 4 години

Живял съм и тогава и помня режимът на тока,помня как 1990 година жена ми бе бременна,а сиренето и месото бяха с купони и ни се полагаше по 1кг сирене на месец .Помня и Жан Виденов при когото вземах заплат 4 долара месечно.И ви казвам,че ако знам къде е погребан Тодор Живков ще напълня колата с камъни и половината на гроба му ще изсипя,а другата половина поравно пред централите на БСП и ГЕРБ!БКП е толкова вредно за българите колкото е бил вреден Хитлер за немците!Аман от комунисти!

99

човек

преди 4 години

До: номер 96Даже не стига това, ами Веро се казваше миялния препарат, който беше един само.Друг нямаше.Затова е станало нарицателно.Както "Ксерокс" за копирна машина.Ама днешните младежи си мислят, че това е измислица, невероятно им изглежда как е било възможно.Ами, не само беше възможно, така си беше просто!

98

Анонимен

преди 4 години

Ако бяха толкова перспективни, а не просто стари копия, сега щяха да са на нивото на ябълката! Никой не оси.ра златни мини, дори и най-пр.остия комунист!

97

33

преди 4 години

До до 33Съмнявам се че при една правилна промяна на системата,каквато се направи в Китай а именно към чиста проба Национал Социализъм, щяхме да бъдем неконкурентоспособни--------За националсоциализъм ли агитираш?

96

Анонимен

преди 4 години

80те години вече имаше квартални бакалии в които се продаваше какво ли не, стига човек в ДС да ти ем приятел.--------Имало е ама друг път.Израсъл съм в стар квартал на София - имаше една бакалия, един Плод-зеленчук, една месарница, едно кино и това е. Последните години почнаха да правят някакви имитации на супермаркети и РУМ-ове. Асортимент като по време на война - два вида кисело мляко, три вида бонбони, един прах за пране, едно веро и това е. И ако не отидеш на време, всичко е свършило.

95

Анонимен

преди 4 години

Благодарение на компютрите Правец много български младежи започнаха да изучават програмиране. ------- Аз благодарение на Правец 82 завинаги се отвратих от компютрите. Това беше нещо ненормално, което постоянно забива и не иска да чете дискети. На тогавашното време в БГ имаше само едни компютри, които работеха и това беше Интел ХТ - вносни и само във висшите държавни учреждения.

94

americano

преди 4 години

и тогава и сега - the same shit !!!

93

Анонимен

преди 4 години

Тогава на световните по лека атлетика имахме златни медалисти - винаги...Във всичко нивото беше по-високо

92

Анонимен

преди 4 години

Сегашният ИТ сектор е като представянето на Начева на свтовното по лека атлетика в дисциплината троен скок...

91

Анонимен

преди 4 години

е ами нещастниците дето демонстрираха 89 годинаи им обещаваха от пиле млякокакво получиха - саниране на панелки30 години имат визов режим със сащ - меката на демокрацията и не смеят да гъкнатаде бре - нали това ви обещаваха- без граници ама друг път

90

Анонимен

преди 4 години

не само правец цялата промишленост беше умишлено съсипана от продажници дето им даваха пари от вънка разни "неправителствени" организации на издъжка на краваршингтон

89

Анонимен

преди 4 години

Ще кажа само едно, в България няма Ай Ти сектор и не се търсят кадри...Много ви си иска, и си мислите че сме нещо повече от останалите държави, но това далеч не е така. По онова време сме били много по-напред....Ако твърдите че сега имаме развити технологии...я кажете кои са ? Това че 30 000 от които 5000 правят спанчета и бутончета за други държави, 5000 правят национални лотарии и другите се занимават с обучение не е ай ти сектор.Какъв софтуер правим, сме направили или какви технологии

88

Жо

преди 4 години

До До 75СПОМНЯМ СИ, че Тодор Живков в края на 50-те г. обяви, че КОМУНИЗМЪТ в България ще настъпи през 1980 г. Хората се размечтаха за обещаното общество, в което "всичко ще бъде безплатно" и "от всекиго според възможностите, на всекиго според потребностите".Тъй като това не можа да се случи, през 1980 г. обявиха поредната гл/пост, че "строим Развито социалистическо общество".Така го построихме, че през 1989 г. държавата фалира.Комунисти свалиха от власт комунисти и станаха капиталисти.

87

13

преди 4 години

До 10-15 години така ще изглеждат и смешните цехове които гордо титулуваме "Заводи". Комунизма води до липса на работна ръка. Некадърния комунизъм води до липса на работна ръка с по-бързи темпове. Той е по-успешен в деградацията.

86

До 75

преди 4 години

Какви глупости дрънкаш бе, явно си зелен още?Да си чувал, че Комунизъм никъде не е имало? Е, те гробокопачите на България от СДС, с множество Мистър 10% начело ореваха орталъка за някакъв си Комунизъм. Но и тази лъжа си отиде.Набий си го в кратуната, че Комунизъм НИКОГА ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛО. Твърдеше се, че се строи СОЦИАЛИЗЪМ, а ако се построи, след него ще е възможен Комунизма.

85

до 83

преди 4 години

Благодаря ти умнико, че ме осветли, но аз имах Правец 8с и Apple II. За твоя изненада мога да ти кажа, че фунскционално бяха подобни, а конструктивно не. Нещо да кажеш за нашия процеср, който слагаха в българските компютри?Чакам "експертното" ти мнение да се посмея още малко.

84

Анонимен

преди 4 години

Заводът фалира, по същата причина, поради която фалираха останалите ни заводи и селското ни стопанство. На новите господари на колонията България не и трябват учени роби, а и евентуално произведените от тях може би не лоши продукти само им пречат на пазара. Затова дойдоха, техните агенти им продадоха заводите за по 1 лев, след което ги нарязаха за скрап. Каквото не можаха да вземат подарък, с други хватки го фалираха. Целта е да станем като в латинска америка и клечки за зъби да ни внасят тука

83

Анонимен

преди 4 години

Правец е просто крадено копие на Apple II - единствените разлики са в кутията (по-грозна), захранването (по-скапано) и клавиатурата - с кирилица. Само с крадене не става, трябва и мисъл...

82

Пешо

преди 4 години

16 000 лева за един Правец 16. Двустаен в София беше около 16 500 лева. А иначе ИМКО=Иван Марангозов копира оригинала (беше приятел на баща ми)/