Снимка: Reuters
fallback

Няма пострадали български граждани по време на земетресението в Истанбул, регистрирано около 14.00 часа, съобщават от Министерството на външните работи.

Oще по темата
Трусът бе с магнитуд 5.8 по скалата на Рихтер, а след това го последва вторичен трус с магнитуд 4.0.  Епицентърът на земетресението е в Мраморно море, на територията на община Силиври.

По официални данни на кмета на Истанбул и Дирекцията по бедствия и аварии - AFAD, няма пострадали или ранени граждани. Земетресението е причинило незначителни материални щети.

Властите са предприели незабавни превантивни мерки чрез спиране на газоподаването в рискови сгради и райони, осигуряване на храна, напитки и стоки от първа необходимост на хора, които се страхуват да се приберат в жилищата си. Допълнителни екипи на Гражданска защита са изпратени в Истанбул от други градове.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното ни консулство в Истанбул на следните телефони: +90 212 281 01 14, +90 212 281 01 15, +90 212 281 01 16, информират от министерството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Дани

преди 4 години

Как може да сте толкова безсърдечни? Едно нормално мнение да няма. Аз като отидя в Турция чувам само : Комшу, комшу, а вие тука сипете огън и жупел. Били са сила, владели са земи, вкл. нас. Все едно, ние не сме владели съседни земи. И какво? Да вземем да се мразим на тази основа до безкрайност. Просто показвате слабост и немощ пак.

5

Анонимен

преди 4 години

Българи ама с Турски имена и Турско самосъзнание. Такива и да са пострадали да си им берат гайлето Ердоган Паша.=====Щом ти за пет века не си станал турчин няма как за един век турчин да стане българин набий си го в кухата лейла:-)

4

Анонимен

преди 4 години

Как ще има пострадали Българи като в Истанбул няма нито един истински Българин. Има Турци родени в БГ и заминали да живеят завинаги в Турция. Българи ама с Турски имена и Турско самосъзнание. Такива и да са пострадали да си им берат гайлето Ердоган Паша.

fallback