Снимка: Facebook
fallback

Николай Кръстев, директор на програма "Хоризонт" на Българското национално радио, е подал оставка тази сутрин. Той беше назначен на поста вчера, а до този момент не е ясно дали желанието му е удовлетворено, съобщава bTV.

Според Кръстев това е морален акт и всеки трябва да си носи отговорност за действията.

Днес пред сградата на радиото се проведе безпрецедентен журналистически протест срещу решението на радиото да свали от ефир съдебния журналист Силвия Великова.

Oще по темата
Не ми е оказван натиск за свалянето на Силвия Великова от ефир, подчерта днес Кръстев. В крайна сметка Великова беше върната в ефир, а "Хоризонт" замлъкна заради непланирана техническа профилактика.

Комисията за регулиране на съобщенията обяви, че започва проверка на спирането, със случая се зае и СЕМ.

"БНР е стратегически обект за националната сигурност по подпомагане и опазване на гражданите, в случай на необходимост от уведомяване и предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи. Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев", съобщиха от прокуратурата.

Премиерът Бойко Борисов разкри, че е говорил със Силвия Великова и поиска да се прекратят "безобразията" в БНР. Премиерът каза още, че не е стъпвал в радиото от 10 години и не познава изпълниятелният директор.

"Изпълнителната власт само дава парите и не се меси. Казах му, че все пак съм и председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избори и, ако не оправи това безобразие, ще дойда в парламента и ще поискам групата да му иска оставката", заяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Ghost

преди 4 години

Поредният бушон на ***!! Видяха, че журналистите се надигнаха и спряха репресията а бушона си свърши работата като си подаде оставката. Не е ясно дали ще му я приеме ***. Все пак *** си пусна глутницата в радиото да парира бъдеща ескалация. Гарантирана схема от ФРОБ. *** винаги така действа...

45

Pilot

преди 4 години

В Чехия много отдавна се опитсха да направят същото и народа излезе на улицата и премиера го свалиха ! Ние сме *** , даваме на три тумбака да ни правят на глуоаци !

44

Анонимен

преди 4 години

Цацата поръчал на Гешефтатурника да прави проверка защо било спряло радиото. Това е все едно да поръчаш на Дебелян проверка кой разграби Булгартабак. Нещо от проверките на имотите на физкултурници, Пацо Терасата?!? всичко е прах в очите

fallback