Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е поискал да бъдат оправени "безобразията" в БНР.

Борисов разговарял по телефона с журналиста Силвия Великова, която съобщи вчера, че е отстранена от съдебния ресор заради критиките си.

Още по темата
Премиерът каза пред журналисти в Русе, че не е стъпвал в радиото 10 години и не познава директора му, но смята, че това се прави нарочно.

От кого и с каква цел, Борисов не коментира, но посочи, че като председател на ГЕРБ може да поиска оставката на този директор през парламента, ако журналистката не бъде възстановена на работа.

От БНР обаче по-рано съобщиха, че тя не е уволнена и продължава да работи като старши редактор в предаването "Преди всички" на програмата. В позицията се посочват и конкретни нейни грешки в ефир.

В подкрепа на Великова се изказаха днес от БСП в парламента. От трибуната на НС соцлидерката Корнелия Нинова защити свободата на словото и критикува премиера, че изказванията му се разминават.

Тя даде пример, че вчера той каза, че у нас са дошли толкова инвеститори, че пътищата не могат да ги поемат, а в същия ден работодателите заявяват, че за индустрията кризата е дошла.

"Не се интересувам от тази госпожа. Само преди два месеца сме я победили категорично и тя, признавайки провала си, си подаде оставката. Икономиката върви с темпове, с които не можем да смогнем с инфраструктурата", настоя отново Борисов.

На свой ред той обвини социалистите в двуличие, защото имало съпротива Мая Манолова да стане омбудсман, а сега я подкрепят за кмет в София.

За ГЕРБ Борисов каза, че партията ще бъде "освежена", а недъзите - отстранени.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase