Архив: Булфото
fallback

Темата за 5G e важна и включва няколко елемента: технологичен, финансов и регулаторен, каза министърът на транспорта Росен Желязков.

Той добави, че очаква в най-скоро време Министерството на отбраната положително да отговорят на искането им за освобождаване на честотите в обхват 700 и 800 мегахерц (MHz.)

Oще по темата

"В момента те се използват за нуждите на ВВС частично. Целта е тези честоти да бъдат предоставени за разгръщане на 5G инфраструктурата“, обясни министърът, цитиран от "Фокус".

От думите му стана ясно, че в момента тече общественото обсъждане за новата тарифа за радиочестотния спектър.

"Това би бил един от насърчителните елементи в политиката за разгръщане на новата 5G инфраструктура“, поясни министърът.

Относно здравния ефект от въвеждането на 5G мрежата Желязков обясни, че за да се изясни какви ще бъдат последиците, на първо място, трябва да се открият нови лаборатории.

"Те ще трябва да наблюдават радиомагнитната съвместимост. Очакванията на обществото са да се каже дали развитието на телекомуникационната инфраструктура влияе по някакъв начин на здравето, или не“, коментира още той.

Транспортният министър откри в София регионален семинар на тема "Механизъм за свързване на Европа 2 (CEF 2): Нови цифрови възможности“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Вредното влияние на вълните са доказани отдавна - доказателствата са навсякъде около нас - тези, които ползват по-често телефон са фенове на Герб и слушат чалга музика, а тези, които не са, рано или късно стават такива.

19

Анонимен

преди 4 години

Защо всички неприятни са в ГЕРБ.

18

Мдам

преди 4 години

От няколко дни се загледах по антените на операторите. Вече има на почти всеки покрив!!! Около моят блок има към 7 антени. Това определено не ми изглежда на добре...

fallback