Снимка: БТА, архив

България не се признава толкова бързо за победена в конкуренцията за новия завод на германския автомобилен концерн Volkswagen.

Още по темата
Страната от ЕС смята, че има добри шансове все пак да спечели договора от Волфсбург за проекта за милиарди евро в близост до столицата София.

"България е по-добро местоположение за завод от всяка друга страна в региона по отношение на инвестиционния риск", заявява премиерът на страната ни Бойко Борисов в писмено изявление пред влиятелния икономически всекидневник Handelsblatt.

Той е убеден, че бъдеща инвестиция на Volkswagen в България ще бъде положителна за цяла Източна Европа. "Това ще доведе до синергии за всички страни в региона", казва той.

60-годишният премиер изброява като ключови предимства на страната си според него конкурентната данъчна система, удобните за бизнеса регулации и държавна помощ, съчетани с добри транспортни връзки и ниски разходи за труд.

Борисов обещава да изчерпа всички възможности за субсидии – в полза на VW. "Българското правителство предложи на Volkswagen максималната допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия за региона", твърди Борисов.

От около година Volkswagen се опитва да вземе решение за изграждането на новия си автомобилен завод.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase