Снимка: БулФото

Политическият сезон не приключи, има неочаквано продължение - изтичането на данните от НАП и африканската чума. Това каза пред "Фокус" социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

По думите, въпреки очакването, че след победата на ГЕРБ на европейските избори, политическата ситуация у нас ще се успокои, това не се е случило.

Още по темата

В момента страната била била наводнена от неуправляема ситуация и управляващите са длъжни да работят и през август.

"Така че този сезон не приключва. Трупат се неща, които наесен няма как да нямат своите последици. Говоря за чумата и масовото недоволство, особено в навечерието на кметските избори и второ с изключително сложния и не много понятен сюжет за властовата борба, който виждаме в изтичането на данните на НАП", прогнозира Райчев.

Въпреки това обаче, социологът смята, че стабилността на управлението е повишена, заради ДПС.

"ДПС се стреми за сближане с ГЕРБ и запазване на ГЕРБ до изборите, което донякъде съвпада и с периода на избирането на нов главен прокурор. В този смисъл стабилността е повишена. ДПС ще я пази поне до ноември, със сигурност", допълни той.

По думите му, управляващата коалиция няма да пострада и от излизането на "Атака" от малката коалиция "Обединени Патриоти". Скарването между Волен Сидеров и Красимир Каракачанов изглеждало окончателно, но това не означава, че Сидеров ще се скара и с Борисов.

"Не виждам кой знае каква разлика от това, което беше напролет и сега", категоричен е експертът.

Райчев обаче прогнозира много бурна политическа есен, защото предстоящите местни избори са много важни и много интересни за хората.

"Те ще имат голямо политическо значение и преди да видим как ще свършат не можем да коментираме просто нищо", допълни още Анрей Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase