fallback

Приложението на НАП, чрез което всеки може да разбере дали негови лични данни са станали обект на неоторизиран достъп, вече е достъпно.

Справка в приложението може да се направи на https://check.nra.bg/ след въвеждане на ЕГН и номер на мобилен телефон.

Резултат дали има неправомерно разпространени лични данни ще бъде изпратен на въведения мобилен номер със съобщение.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Анонимен

преди 4 години

До Глупост на търкалетаКаква е това управление, бе, какви са тия дър(жа)веняци-чиновници, каква е тая държава, дето все "прехвърля функциите си на гражданите?! За какво ни е тя, да и плащаме данъци, с които да си прави скъпите семинари,където да си обучава невежите служители на лицемерие и пързаляне на гражданите в нужда.че тая държава едни личние данни като не може да ни запази, нас и децата ни ли ще защити с 8-те натрапени ни ламарини, които я дойдат след "век", я не.

131

AZ

преди 4 години

ОЩЕ НЯМА!!! Тотален потрес!

130

дам...

преди 4 години

Имам някои въпроси1-Защо трябва да си давам тел.номер, като би могло да е известяване по имейл?2-Защо да не мога да проверя и на останалите от фамилията ми дали не са изтекли и техните данни?3-Защо изобщо се пусна това приложение след като от НАП казват че дори и да има теч в моите данни не е нужно да правя нищо, нито да си сменям документите?4-Защо все още няма нито един наказан от НАП за този гигански пробив в уж сигурността на личните данни?

fallback