fallback

Парламентът окончателно одобри проектозакона за ратифициране на четирите договора със САЩ за закупуването на осем изтребителя F-16, въоръжението и оборудването към тях.

Oще по темата
"Ратификацията беше очаквана. Очаквани бяха и разгорещените дебати. Нито парламентът, нито обществото е против модернизация на армията. Никой не оспорва евроатлантическата ориентация на България", коментира журналистката Валерия Велева в "Денят ON AIR".

По думите ѝ обаче политиците не са успели да представят сделката на обществото в кондицията на диалог. Според нея дебатът в парламента е бил между хора, голяма част от които не са чели договора между страната ни и САЩ.

"Ако няма скрити разходи в тази сделка, това означава, че тя ще се заключи единствено в парите, които се определят в тази година. Това означава, че няма да има допълнителни средства за екипиране, въоръжение, поддръжка на самолети", обясни политологът Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR.

Гостите в "Денят ON AIR" коментираха и хакерската атака срещу НАП. Валерия Велева посочи, че властта има прекалено разнородно отношение към случай, който касае 5 милиона българи. По думите ѝ ние сме единствената държава, в която са осветени данните на цялото население.

"Това нещо тепърва ще търпи последици и ние ще бъдем потърпевши. Обществото не осъзнава това, което ни се стоварва. Дълги години напред ще консумираме тази щета", категорична бе тя.

Според Георги Киряков няма невинни в тази ситуация и у българите е останало чувството, че са ограбени. Двамата се обединиха около мнението, че българите неглижират изтичането на личните им данни. Според политолога това е така, защото не са засегнати пряко.

"Хората вероятно си казват "голяма работа", някакви данни, аз нямам нищо, за да го крия", коментира Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

зрител

преди 4 години

моля сложете субтитри оти водещата фъфли не го спряга нещо българския

11

Анонимен

преди 4 години

Велева , Велева, Герберева - армия трябва да има добре мотивиран и добре подготвена с добро въоръжение. Но да се теглят заеми при беднотията ни за да се купат някакви самолети които щели да дойдат след неколко години това си е направо престъпление.

10

ОВЦИТЕ СПЕЛИ...

преди 4 години

Ами СПЯТ, БЕ.... КОМУНИСТИТЕ 3-ПЪТИ ОГРАБВАТ И ФАЛИРАТ БЪЛГАРИЯ, АМА НЕМА КОЙДА ИМ СТРОШИ ГЛАВИТЕ. ЩО ДА СЕ БУДЯТ? НЕМА ЗА КАКВО.... ПАРИТЕ ГИ НЕМА!

fallback