Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Няма как разговорите и работата на комисията, която изчиства спорните въпроси между България и Северна Македония, да върви съвсем гладко и без никакви спорове, защото по тази тема нищо не се е правило 70 години.

Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" народният представител от ВМРО Борис Вангелов.

Той посочи, че това е тема, по която всички институции у нас са били в консенсус и не е съгласен, че гърците са постигнали по-добър договор със Скопие, или че нашата страна и позиция е трябвало да бъде по-твърда.

"Нашият договор е прекрасен, защото ние нямаме проблем с нищо друго освен, че през последните 70 години по времето на Югославия там се проведе опит за разделение. Съветският съюз е принуждавал българската държава да кляка пред югославските искания и наглостта им, когато ограбват и фалшифицират българската история. Там населението беше подложено на терор. Тази страница в Македония още не е отворена", настоя Борис Вангелов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ВМРО призова още да се прави разлика между населението и политиците в Северна Македония, защото по думите му има много хора, които са били част от номенклатурата, която е работила срещу България и българското самосъзнание на хората.

"Има медии, които са под контрола на Груевски, които продължават с езика на омразата и се държат деструктивно. В Македония има фамилии, които са със стара югославска номенклатура, които са се изхранвали с антибългаризъм, нанесли са щети и са съсипали българи в Македония", категоричен беше Вангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Богомил

преди 4 години

До Анонимен 15Така е, този елит е виновен.Комунистическият интернационал, част от световния елит, управляван от Москва създаде Македонската нация и език Русия създаде "Гръцкия проект", съгласно който на Балканите ни живеят българи, а християни, които трябва да се ръководят от Гръцката Православна Църква, а административно да се управляват от Русия.Ах този световен елит и водещото място на Русия в него!Русия тайно се споразумява с Австроунгария, да не се създава голяма българска държава. Елит!?

17

Богомил

преди 4 години

До ПетровДедите на Р.Мъйнов са изселени от България в Бесарабия благодарение на Русия и нейната политика, която е истински геноцид за българите.От България българи се изселват в Русия, а оттам всякакви мюсулмани, черкези, татари, чеченци се докарват в българските земи.Тези хора, този башибозук започва да граби, изнасилва и убива българите. Благодарим на Русия!.Взе българите и ни прати тези разбойници.Прочети Раковски: "Пагубната за българите руска политика". Мъйнов е герой, ти си неадекватен!

16

Българин

преди 4 години

Не е така.северномакедонците се българеят но само за лични карти за да пътуват из европа. Сега продължават дда37967 се правят на приятели докато постигнат своето и тогава елате и ги вижте. Ей това са нагли хора.

fallback