Снимка: bgonair.bg
fallback


Недоволство срещу кампания за стимулиране на раждаемостта у нас. 32-годишна жена дори се разходи по столичните улици по сутиен в знак на протест. Причината - слоганите на кампанията обиждали бъдещите родители, разказва Bulgaria ON AIR.

"Бащинството те прави много по-привлекателен", "Селфитата с деца събират повече лайкове", "Направи две черти" и "Майка ти ще се зарадва повече на внуче, отколокото на тиган" - това са само част от слоганите, които трябва да насърчат по нетрадиционен начин раждаемостта у нас.

Широкият обществен дебат бе основно в социалните мрежи до вчера, когато Кристина Домозетова облече сутиена от времето, когато била бременна и позира пред сградата на сдружението, за да опровергае едно от посланията. То подсказва на жените, че от бременността ще има и други предимства.

Освен призивите, от сдружението организират и лекции за желаещите бебе.

И въпреки конкретните спорове по тази кампания, статистиката за последните десет години показва, че всяка година се раждат с 1000 по-малко бебета от предходната. Ако през 1990 г. броят на родените е малко над 105 хиляди, то през 2018 г. те са почти наполовина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

142

Pipi

преди 4 години

До 115Благодаря ти, че ми каза как се чувствам. Оценявам, че не ти пука, но държиш да упоменеш, че се самозалъгвам. Даааам, добре структуриран аргумент, но като си миеш сутрин зъбите в огледалото колко често се хвалиш колко самовлюбен си и вярваш, че си постигнал върха в живота си? 21

141

Шоп

преди 4 години

За насърчаване на раждаемостта трябва да насърчите мъжествеността у мъжете и женствеността у жените. А не обратното и после да се напъвате с постери и глупави слогани. Иван и Андрей са последните, които може да ми говорят за мъжественост, семейство и традиционни ценности. Мириз ливи го в нета, да си оправят първо собствените семейства. Кой от тези двама шута може да бъде еталон за мъж и глава на семейство?

140

Bis

преди 4 години

Кой по дяволите е взел пари за тази ***? Сериозно не откривам информация за рекламната агенция от която е излязъл този булшит. Защо никой не я споменава?

fallback