Снимка: bgonair.bg


Тази година се навършват 155 години от рождението на Петър Дънов - най-популярния духовен учител в новата история на България.

Петър Дънов произхожда от род на български възрожденци. Роден е на 11 юли 1864 г. в с. Николаевка, недалеч от Варна. През август 1888 г. заминава за САЩ.

Културното и духовно наследството, което оставя, е сред значимите у нас - повече от 5000 лекции, 150 музикални авторски произведения и танцът паневритмия, познат в целия свят.

За отбелязването на годишнината у нас ще дойдат хора от различни места на света, които търсят общ език, езика на духовното. Това стана ясно от думите на говорителя на Бялото братство Андрей Грива и режисьора и астролог Галина Герaсимова, които гостуваха в "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев.

Утре на летището кацат всички гости във Варна, а на 8 юли ще е началото на концертите в морската столица, следват Габрово и Пловдив, посочиха те.

"След 1989 г., когато бяха промените у нас, те идват за трети път. Ще бъде вълнуващо, много се плаче, трогателно е", разказа Герасимова.

"Песните на учителя са много духовни", подчерта пред Bulgaria ON AIR Андрей Грива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase