Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Изпълнителното бюро на БСП бе попълнено със 7 нови имена, предложени от Корнелия Нинова.  Това реши националният съвет на партията, предаде "24 часа".

Тя предложи 7 души - Весела Лечева, Асен Гагаузов, Георги Свиленски, Стоян Мирчев, Манол Генов, Милка Христова и Николай Бериевски.

Oще по темата
Валери Жаблянов вече не е член на ръководството.

Изваждането на Жаблянов от Бюрото бе поискано лично от соцлидерката, която по-рано днес го критикува във връзка с доклада му за евроизборите и най-вече за отсъствието му от заседанието на ПАСЕ през седмицата, на което са обсъждали Истанбулската конвенция и санкциите срещу Русия.

Нинова поиска Жаблянов да си подаде оставката, но той отказа и се защити пред пленума. Да го бранят са станали и някои от опозиционерите като Георги Пирински и Велислава Дърева.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев ще оглави Националния предизборен щаб на партията за местните избори, реши още Националният съвет на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Ха-ха

преди 4 години

Щом Кирчо ще води четата за изборите ще има кифтета. Ама кого ли ще отръска, те не останаха спонсори

46

Анонимен

преди 4 години

Червените пак се правят на "тесни социалисти". На цепеняци се правят, а то ще им изпадат червата, ако се разкрачат. Да се правят на тесни най-много до есента, докато Бойко пак публично им пръсне халката. Садо-мазото яко ги влече, откъм втората му част. При такива мазо-герои, с кеф да ги изпонашибаш.

45

и тук да попитам

преди 4 години

защо се публикува толко голяма статия за бсп_то?! те си имат телевизия, там да си се хвалят, обвиняват, да съобщават кой бил махнат и назначен. щото нормалните хора не се интересуват от нея (партията)!

fallback