Снимка: BulFoto

След като по-рано през деня депутатът от ВМРО Милен Михов каза, че в в учебник на издателство "Просвета" за 5-ти клас е намерил място и почетният председател на ДПС Ахмед Доган за съществен принос към страната редом до имена като Радой Ралин и Георги Марков, от издателството излязоха с официална опровержение на това твърдение.

Още по темата

В позиция, публикувана на сайта им, от "Просвета" коментират, че в действащия сега учебник по "Човек и общество" името на Доган отсъства.

Името му не било споменато и в новия учебник, който ще влезе в училищата от 15 септември тази година.

От "Просвета" все пак признават, че бившият лидер на ДПС е споменат в учебник, разпространяван до 2014 година, но само като политик, какъвто, според тях, никой не би оспорил, че той е.

"Следователно в нито един вариант, а още по-малко в действащите варианти на учебник по човекът и обществото на Издателска група „Просвета" Ахмед Доган не е определян нито като „учен", нито като „учен със съществен принос", пише още в позицията.

Накрая издателството напомня, че очаква от българските народни представители да бъдат компетентни, да проверяват фактите и да не разпространяват неистини и манипулации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase