Снимка: Pixabay
fallback

Около 100 човешки живота е можело да бъдат спасени, ако шофьорите и  пътниците носеха предпазни колани, това е съобщиха от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Държавната агенция заедно с пътна полиция и Българския червен кръст са организирали специална Зона за пътна безопасност в рамките на проявата. Лека катастрофа с непоставен колан може да се равнява на падане от 5-ия етаж, а според научна експертиза при челен сблъсък с автомобил, движещ се с 40 км/ч, пътник без колан бива изстрелян напред със сила 12 пъти по-голяма от собственото му тегло, което може да се равнява на падане от петия етаж, е станало известно по време на проявата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Отново безсмислена статия. Биха не биха.... няма факти , статистика. Ако коланите бяха доказано полезни никой не би си правил труда да ги прави задължителни със закон. Хората сами щяха да ги искат. А ако някой не иска си е негова работа . Мислите че на някой му пука за живота на другите ? Само повод полицията да глобява и да пълни хазната.

14

Щирлиц

преди 4 години

Колко българи щяха да са живи,ако не бяха малоумно поставените знаци и табели?Всеки ги вижда ежедневно.

13

анонимен

преди 4 години

Катастрофирал съм челно. Отпред бяхме с колани, а пътникът отзад без. Ударът беше с 40км/ч, пиропатроните на коланите гръмнаха и на нас ни нямаше нищо. Спътникът отзад си разби главата в предната седалка и беше със счупен нос и травми на ръцете, защото се беше хванал за седалката преди удара.

fallback