Снимка: архив, Булфото

В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна изпитът по български език и литература от втората изпитна сесия. Кандидат-студентите, подали заявление за явяване, са 1423, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Кандидат-студенти са изтеглили вариант 1 на теста и темата на есето - "Човекът е единственото създание, което отказва да бъде, каквото е" от Албер Камю. Изтеглена е контролната тема "Нищо, което си струва да бъде научено, не може да бъде преподадено" от Оскар Уайлд.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат специалностите - "Философия", "Философия" /на английски език/, "Психология", "Социология", "Публична администрация", "Културология", "Библиотечно-информационни науки", "Публични информационни системи", "Комуникационен мениджмънт", "Педагогика", "Социални дейности", "Неформално образование", "Славянска филология", "Българска филология", "Балканистика", "Румънска филология", "Арменистика и кавказология", "Предучилищна и начална училищна педагогика", "Социална педагогика", "Специална педагогика", "Логопедия", "Физическо възпитание и спорт".

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да кандидатстват и в специалността "Право".

С изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език може да се кандидатства за специалността "Европеистика", а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски, испански, италиански или руски език - в специалността "Регионално развитие и политика".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase