Снимка: архив, БТА
fallback

16-годишен ученик е планирал да извърши терористичен акт в Пловдив.

Радикализираният младеж от Пловдив е бил задържан при съвместна операция на МВР, ДАНС и прокуратурата преди два дни, предаде БНР.

Предполага се, че ученикът е възнамерявал да извърши терористичен акт в Пловдив, тъй като при обиските са открити различни компоненти на несглобена бомба.

Предотвратен е терористичен акт в Пловдив

Ученикът е българин, в момента с него работят психолози на МВР, които се опитват да изясняват мотивите му.

Източници от МВР обясниха, че поради неизвестни причини младежът се поддал на ислямско радикализиране в последно време. Не е ясно какво точно е възнамерявал да извърши той.

Разследването по случая продължава. Ще се работи и по версиите за съучастници на младото момче.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Анонимен

преди 4 години

Ще ви харижат самолети за 3 милиарда, преди няколко години взехме 20-ина милиарди заеми, сините джуки обърна дълга със загуби около милиард за държавата, но те се загрижили някакъв пубертет какво не е гръмнал.Сега гледаме и еволюцията на прости шапкари и експерти с трто око, дето само приказват като врачки по телевизията.Проста държава, която си отива от тъпотия.

95

Ludoto Lenche

преди 4 години

...ne sam sigurna ,che e balgarin ! Balgarite ne biem chel v zemiata I ne hodim v djamia ! Napishete mu imeto ...Tezi deto go praviat -ne sa balgari !!! Balgarite sme samo hristiani ! Nedonosliatsi evro-liberalni !

94

Анонимен

преди 4 години

Доколкото разбирам акта, който е замислил е бил самоубийствен. Тея сигурно са го похвалили колко е умен и способен, а след това колко е неоценен и онеправдан, как всички други са против него, но са предпочитани и оценени в живота и разни подобни. За да му стъжнят живота до такава степен че да не зачита своя освен чуждия живот.

fallback