Снимка: "Атака" Пресцентър

Общинският съветник от "Атака" в София Станил Станилов изпрати отворено писмо до кмета Йорданка Фандъкова, в което настоява тя да не дава разрешение на провеждането на предстоящия гей парад в столицата.

12-ото ежегодно шествие Sofia Pride в подкрепа на равенството на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората (ЛГБТИ) ще се състои на 8 юни 2019 г. Посланието му тази година е "Не давай власт на омразата".

Още по темата

Станил Станил иска да се забрани "това порнографско сборище", като се мотивира с факта, че Конституцията така или иначе защитавала техните права.

"За дванадесети път българската столица ще стане свидетел на перверзното поведение на шепе кресливи аморални индивиди, шляещи се по улиците и настояващи за някакви измислени права. От тридесет години правата на българските граждани са гарантирани от Конституцията и законите на страната", пише съветникът в писмото си.

По думите му "малка група хора, наричащи се "хомосексуални" предизвиквали обществото и пропагандирали "своите сбъркани представи за любов" пред най-уязвимата група - децата.

Станил Станилов изтъква и че България е православна страна и има традиционни ценности, "нямащи нищо общо с извратените джендър-идеологии на западния неолиберален свят".

Атакистът смята, че българите доказали своята привързаност към съюза между мъж и жена, като категорично отхвърлили приемането на Истанбулската конвенция.

"„Г-жо Фандъкова, защитете българските деца! Те не носят вина, че живеят в един сбъркан свят”, призовава в заключение общинският съветник.

Преди "Атака" против провеждането на Sofia Pride 2019 се обявиха и от ВМРО, и от НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase