Снимка: МВР

След 20-дневно издирване Стоян Зайков беше открит от полицията и след престрелка с тях се самоуби.

След като стана ясно, че изтрелът, който е причина за смъртта му е от самоделна пушка, започнаха спорове възможно ли е сам да се простреля в торса. От МВР категорично отрекоха да са възпроизвеждали изстрели срещу издирвания.

Още по темата

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов коментира, че не допуска някой от висшето ръководство на министерството да хвърля лъжи в публичното пространство. По думите му трябва да се има предвид колко е била дълга цевта на пушката.

"Бих си позволил да се изкажа положително и с благодарност към служителите, които повече от 20 дни бяха там на пост, предприемаха какви ли не оперативни мероприятия, за да не допуснат да се случи най-лошото", каза Хайтов пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че трябва да се обръща внимание на лицата, които биват освобождавани от българските затвори.

Според него винаги може нещата да се направят по-добре, но така се е случило и е важно, че изходът от ситуацията е донесъл спокойствие на жителите на Костенец.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи коментира и случая в Силистра, където при демонстрация на МВР три деца пострадаха от пиротехнически средства и сега са с изгарания.

"Говори за пропуски в подготовката, за пропуски в обучението и това ме натъжава. Явно е, че трябва да се поработи доста по-сериозно по отношение на личния състав", коментира Хайтов в студиото на "Денят ON AIR".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase