Кадър: bTV

Сестра ми се страхуваше от него, той я преследваше и влизаше в дома ѝ, когато я нямаше.  Това разказа сестрата на убитата от Стоян Зайков Милена.

"Тя изрази опасенията си, страхуваше се. Беше много огорчена и обидена от това, че той я пренебрегваше. След това нещата се влошиха и тя го напусна за пореден път. Той обаче не я оставяше да си тръгне и я заплашваше, че ще се самоубие, защото не може да живее без нея”, разказа Надя Шишкова пред bTV.

Още по темата

Милена не подавала сигнали в полицията, защото се страхувала от Стоян Зайков. Надя го описа като човек на крайностите - избухлив и много груб.

"Стоян беше обсебен от нея и не искаше да я загуби. В същото време не знаеше как да се държи. Така загубих сестра си. Не знам дали не направих грешка, че я посъветвах да не се връща при него", разказа през сълзи Надя.

Отношението на криминалните психолози обаче било отвратително, особено към детето на Зайков - Стивън, заяви Шишкова.

„Те бяха убедени, че детето знае нещо за баща си и го укрива. Бяха много груби и оказаха голям натиск върху него. Разпитваха го часове, без храна и вода.“

Според нея, полицията е имала отлично отношение към детето и в стремежът си да бъдат внимателни към него, те довели криминалните психолози, които не си свършили работата.

Семейството подготвяло Стивън да му кажат за смъртта на баща му, но един от психолозите му съобщил новината по особено нетактичен начин: "Всичко свърши, баща ти е мъртъв".

Това се отразило много зле на детето, което избухнало при новината.

Отношението на криминалните психолози към сестрата на починалата също не било добро.

„Ужасно грубо се държа психоложката. Седна срещу мен, скръсти ръце и мълча 10 минути“, заяви Шишкова. Психоложката настоявала, че жената срещу нея укрива нещо и искала да си признае. „Заради вас не можем да заловим престъпника“, обвинила тя Шишкова.

Сестрата на починалата настоява да се вземат мерки относно компетентността на криминалните психолози у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase