Снимка: архив "Булфото"
fallback

Българите предпочитат гласуването с бюлетина, стана ясно от данни на ЦИК. С хартиена бюлетина са гласували 1 936 604 души, а ползвалите възможността за машинно гласуване са 158 967 души, пише БТА.

Oще по темата

Избори на разделението: Кой с кого ще се коалира в ЕП?

Броят на избирателите според избирателните списъци при предаването им на СИК са били 6 288 656, съобщава Централната избирателна комисия.

Избирателите, вписани в допълнителните страници (под чертата) на избирателните списъци в изборния ден са били 90 038.

Броят на гласувалите избиратели според положените подписи в избирателния списък, включително и подписите в допълнителните страници е общо 2 095 575.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 години

престанете с лъжите, на изборите нямаше машини за гласуване и хората бяха принудени да гласуват с бюлетини

51

мдаа

преди 4 години

Всъщност, машинното гласуване е огромна глупсот и целта е да се замажат очите на хората и да се избяга от електронно гласуване.Броенето на бюлетините трябва да е машинно на принципа на банкното-броячните машини или тези в тото пунктовете. И най-важното на базата на машиннопреброените бюлетини да се отпечатва протокол (или да е генерира на флаш памет с необходимите защити.).

50

Анонимен

преди 4 години

Глупости, виновни българите... В училището, в което гласувах, на етажа имаше САМО една машина и беше в друга секция!Затова МишоК после ще разправя, че машиноото гласуване било много скъпо - маина на 100 човека, наистина е златана!А, да не забравя - това в София, в престижно училище, а си представям какво е било по села и паланки....

fallback