Няма нужда от предсрочни избори в страната и доказателство за това са резултатите от изборите за Европейски парламент. Това заяви зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

За момента не се обсъжда излизането на "Атака" от малката коалиция, увери доц. Михов. Той допълни, че при предсрочни избори ВМРО може да вкара повече депутати отколкото има в момента.

"При предсрочни избори ВМРО има възможност да изпрати много повече депутати в парламента. Много интересно е, че Андрей Слабаков ще бъде евродепутат. Това означава, че гражданин с ярки обществени послания може да влезе в парламента. Евентуалното излизане на "Атака" от малката коалиция не е свързано с преориентирането на партията", каза Михов.

Още по темата

Зам.-председателят на ВМРО допълни, че в момента е много трудно коалицията да продължи да върви напред след острите изказвания на Волен Сидеров. Михов бе категоричен, че на този етап няма как трите партии да се помирят помежду си.

"ВМРО не търси конфликт с никого. Това го доказахме през последните години. Разбрахме се, че в какъвто и формат да се явят трите партии от "Обединени патриоти", ще продължим да имаме почтено и лоялно отношение помежду си", заяви той.

Доц. Михов допълни, че партията ще анализира постигнатото на евроизборите.

"За съжаление лидерът на "Атака" зададе тон, който позволи на г-н Каракачанов да попита как ще продължим коалицията. Няколко дни поред виждаме, че няма сигнали за помирение и път към разбирателство", обясни Михов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase