Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов разпореди на регионалния министър Петя Аврамова и на вътрешния Младен Маринов да проверят спешно загражденията по магистралите. 

Oще по темата
"Сега като свърши заседанието, двамата се разберете от днес да започне. Не може да излезе кон на магистрала. Късмет, че хората са живи", коментира премиерът катастрофа с безстопанствено животно тези дни. Хората, пътували в колата, която се сблъскала с него, не са ранени, но много се уплашили.

"Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там, където са пробити, да се поправят", нарежда Борисов на днешното правителствено заседание, според стенограмата.

"Полицаите от "Пътна полиция", които са по магистралите, да наблюдават тези пасища. Нека районните полицейски инспектори да минат и да видят намират ли се някъде откраднати мрежи от магистралата или табели", казва още премиерът.

По думите му трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения.

"Животните излизат и от пътните връзки, които водят към магистралата", коментира пък Петя Аврамова.

"На пътните връзки няма ограда, но и на 112, и на трасетата, Маринов, има ли сигнал, веднага отива полицейски автомобил и ако трябва с лампите свети и предупреждава", отговаря Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Конят

преди 4 години

Дискриминация с каруца може а без каруца неможе

29

баба Мара

преди 4 години

Боуйкоо, моа Ушко избяга, ако го намрят някъде туам окуло муагистралата дуа ми звъннат вуе..

28

Анонимен

преди 4 години

Бойко Бойко, хората отдавна са го измислели. *** виж в Европа как хората правят тунели под магистралите специално за дивите животни.

fallback