Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе.

Oще по темата

Пред журналисти Борисов обеща и коледни добавки на пенсионерите, както и ръст на заплатите с 10% с новия бюджет за 2020 г.

"Горанов казва, че закъсняваме за Търговище", пошегува се след това той, прекъсвайки обещанията за по-високи доходи.

"Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как. Не можем да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И във всичко това, външният дълг е намалял на 20%. Миналата година върнахме 2.4 млрд. външен дълг", пресметна Борисов.

На видео в профила му в социалната мрежа Facebook се вижда, че премиерът сам кара джипа на НСО по изграждащото се трасе от "Хемус". Той разясни и на пасажерите в колата какво се вижда наоколо и какво предстои.

"А после колко лесно изглежда, като отидем в някое студио и викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугата на "Граф Игнатиев". Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2", разказа той.

"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата), а в същото време държавният дълг намалява", коментира премиерът.

Борисов каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика.

Заедно с премиера на проверката са зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и финансовият Владислав Горанов.

През април Борисов направи символична първа копка на новия етап от трасето, който е 134 км и е разделен на 6 участъка. Той трябва да бъде завършен през 2023 година.

За изграждането му държавата отдели 1.12 млрд. лв. Премиерът вече се обзаложи, че с пускането на АМ "Хемус" в експлоатация ще се увеличи брутният вътрешен продукт на страната с поне 10%. Борисов каза, че е възможно строителството да е бързо заради законовите промени, които позволяват съкращаване на сроковете за отчуждителни процедури и изрази надежда президентът да не наложи вето на поправките.

"Тол системата е справедлива и вчера на срещата ми с превозвачите няма някой, който да е против", каза премиерът пред журналисти. По думите му тежкият трафик, който износва най-много пътищата, трябва да си плаща за това.

"Август месец ще започнем два лота Търново - Русе, парите сме ги отделили, дотогава мисля, че процесът ще е необратим", коментира още той.

В отговор на въпрос премиерът каза, че от доста време от ДАНС се проверяват лица, заемащи висши държавни длъжности, а сега главният прокурор Сотир Цацаров просто огласява това.

"Не одобрявам, че някои от властите се опитват да се бъркат в съдебната система. Аз не викам магистратите един по един при мен", коментира Борисов срещите на президента Румен Радев в последните дни с висши представители на съдебната система. На въпрос защо държавният глава прави това, Борисов отговори: "Питайте него, аз отговарям на тая ливада след 2 г. да има заводи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

269

АМАн от престъпници

преди 4 години

ЕКсперти за борба с тероризма д а проверят от кои финансирани с ограбени от народа десетки милиарди живи кървави лева се получават такива доходи финансиране на разни оперативни програми.//десетки милиарди годишно ограбени от народа се перат през партиини фирмички годишно.Засега НЯМА Обект изграден по времето на Борисов който да носи печалба за народа или администрацията или вижте как е ..

268

Внимателно

преди 4 години

Охрената на Северна БЪлгария увреждана от тази магистрала вече иска откатни мерки за разрушаване на София.Има вече назначени наблюдатели .Ще бъдат увредени непоправимо тн Вечни охранителни полета.Терористи ликвидиращи населението на БЪлгария /вкл хора крави овце магарета и други важни охранители /ползват пси обсебване и тласкане на Бойко Борисов с цел по нататъшни тежки вреди за България.Обсебения се вижда ясно на снимки и филми

267

Anonymous

преди 4 години

Щото и магистралата ще е като Графа, затова говорим.

fallback